Bani pentru modernizarea staţiunilor balneare

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 18 februarie 2019

Bani pentru modernizarea staţiunilor balneare

Guvernul a aprobat schema de minimis pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare, ce prevede acordarea de până la 200.000 de euro pentru fiecare investiţie.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat: "Banii pot fi utilizaţi pentru o gamă largă de cheltuieli, cum ar fi: construcţia şi extinderea capacităţilor de tratament balnear, de alimentaţie publică şi cazare, dotarea cu echipamente moderne şi pregătirea personalului medical".

Premierul a adăugat că schema de ajutor de stat are un caracter multianual şi beneficiază de un buget anual de 130 de milioane de euro, cu începerea finanţării din acest an. Guvernul estimează că anual vor exista 100 de beneficiari ai acestui program menit să contribuie la dezvoltarea şi modernizarea staţiunilor balneare, la creşterea numărului de turişti în aceste staţiuni, cu efect multiplicator în economie şi asupra creşterii economice.

Schema de minimis constă în acordarea unui ajutor nerambursabil, res-pectiv grant, în proporţie de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile şi se acordă până la maxim 200.000 de euro, pentru cheltuielile ce vizează activităţi economice. Va fi implementată din acest an, se va derula până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2019 - 2020.

Printre cheltuielile considerate eligibile se numără construcţia, extinderea, reabilitarea de capacităţi turistice de alimentaţie publică şi cazare, capacităţilor de tratament balnear pe care le deţin, să spunem, mai multe societăţi comerciale, achiziţia de mobilier şi aparatură medicală specifică tratamentelor balneare, achiziţia de mijloace de transport persoane utilizabile exclusiv în scopuri turistice, cheltuieli privind pregătirea profesională a persoanelor cu calificări în domeniul HORECA, a persoanelor cu pregătire medical-sanitară, precum şi cheltuieli pentru locurile de muncă nou create pentru personalul cu pregătire medical-sanitară.

În proiectul de buget pentru anul 2019, pentru această măsură, s-au propus credite de angajament de 400 milioane lei şi credite bugetare de 80 milioane lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb