Banii proveniţi din vînzarea pantofilor aflaţi pe stoc au făcut posibilă recondiţionarea unei linii tehnologice care poate reporni producţia la societatea Clujana, transmite Rompres. Administratorul special al societăţii Clujana, Gheorghe Feurdean, a declarat că societatea mai are pe stoc circa 85.000 de perechi de încălţăminte, zilnic fiind înregistrate vînzări care ajung şi la peste 30 de milioane de lei. Magazinul de des-facere din incinta societăţii vinde pantofi din producţiile anilor 1987, 1995 sau 1998, la preţuri care variază de la 100.000 de lei pînă la 500.000 de lei perechea.
Potrivit lui Feurdean, sumele obţinute din vînzarea pantofilor de pe stoc, dar şi a unor utilaje mai vechi, au fost folosiţi pentru recondiţionarea unei linii tehnologice de producţie de încălţăminte. Administratorul special a spus că societatea este pregătită să reînceapă producţia, dar acest lucru se va întîmpla abia după ce se vor asigura comenzi pentru două-trei luni de muncă. Gheorghe Feurdean a precizat că se duc tratative cu firme din ţări interesate în redes-chiderea Clujanei în vederea asigurării de comenzi. Societatea Clujana va scoate la licitaţie în cel mai scurt timp mai multe active, printre care clădirile în care au funcţionat tăbăcăriile, vegetală şi minerală, dar şi cîteva terenuri.
În anul 1999, producătorul de încălţăminte a intrat în procedura de închidere operaţională, după ce datoriile acumulate ajunseseră la 170 de miliarde de lei.
Firma britanică RES&Co, selectată prin programul PSAL I al Băncii Mondiale, ca şi consultant de privatizare, nu a reuşit să vîndă, între 2000 şi 2001, nici măcar jumătate dintre activele scoase la licita-ţie. Ulterior, Clujana a trecut în portofoliul AVAB, iar în 2003 Consiliul Judeţean a decis resuscitarea fabricii şi a achiziţionat-o în ideea de a continua fabricarea pantofilor marca "Clujana". Anul trecut, societatea a beneficiat de un ajutor financiar de 3 miliarde de lei din partea autorităţilor judeţene.