Băsescu: "Ponta s-a grăbit când a denunţat pactul de coabitare"

A.R.
Ziarul BURSA #Politică / 8 august 2014

Băsescu: "Ponta s-a grăbit când a denunţat pactul de coabitare"

Premierul Victor Ponta s-a grăbit denunţând pactul de coabitare, a spus, ieri, preşedintele Traian Băsescu, menţionând: "Victor Viorel Ponta s-a grăbit anunţând denunţarea acestui acord, pentru că el are importanţa lui, chiar dacă nici domnia sa, nici eu nu am respectat un punct din acord legat de modul de adresare. (...) Nu e o simplă foaie de hârtie fără valoare. E un document politic extrem de important pentru România".

Premierul a transmis, miercuri, preşedintelui ţării scrisoarea de denunţare a pactului de colaborare instituţională semnat de cei doi, ca urmare a declaraţiilor făcute, marţi, de şeful statului.

În scrisoarea respectivă, Ponta a subliniat: "Vă reamintesc ceea ce aţi afirmat, ca răspuns la întrebarea unui jurnalist, cu privire la acest document: «Da, l-am păcălit pe Victor Ponta cu pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea să nici nu discute cu mine...». Acest document a fost semnat de mine din dorinţa de a evita o nouă criză politică şi pentru a da un semnal că în România instituţiile pot funcţiona normal, indiferent de persoanele care le conduc. Vă readuc aminte că, în acea perioadă, tocmai dumneavoastră aţi fost cel care aţi prezentat documentul, în public, liderilor europeni".

Băsescu a spus că îi recomandă premierului "să mai rabde" până pe 22 decembrie acordul de colaborare instituţională, făcând apel la Victor Ponta să reanalizeze decizia luată. "Pot să cred şi faptul că, fiind foarte cald, ieri (n.r. miercuri), poţi deveni nervos", a mai spus şeful statului.

Băsescu a respins propunerile făcute pentru fotoliile de ministru de la Cultură şi Buget

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că a respins propunerea ca Rozalia Biro să ocupe portofoliul de ministru al Culturii şi pe cea care-l recomanda pe Claudiu Manda pentru portofoliul Bugetului.

"Oricând, în timpul mandatului meu, primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, adică ministere care sunt legate de experienţa în administraţie, vă asigur că nu voi ezita s-o numesc pe doamna Rozalia Biro într-o astfel de funcţie. Dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române consider că este un lucru esenţial. Cunoaşterea deplină a limbii române".

Referitor la Iulian Manda, preşedintele a afirmat că a respins propunerea ca fiind "necorespunzătoare", subliniind că, în ceea ce-l priveşte pe domnul Manda, ar fi bine să nu se mai revină cu această propunere nici pentru alte portofolii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb