Băsescu: Sunt interese gigantice pentru neadoptarea Legii sănătăţii

Ziarul BURSA #Politică / 12 ianuarie 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că există interese gigantice pentru neadoptarea Legii sănătăţii, el menţionând că nu doreşte să dea nume, dar îi vizează pe cei prin mânile cărora trec "milioane" fără ca aceşti bani să se regăsească în modernizarea sistemului. Şeful statului a spus că există interese "gigantice" pentru ca Legea sănătăţii nu fie adoptată.

Băsescu: CNAS este un dezastru din punct de vedere al cheltuielilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că trebuie rezolvată problema monopolului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care este "un dezastru" din punctul de vedere al cheltuielilor. Şeful statului a criticat, de asemenea, "politizarea" sistemului medical, "ineficienţa" administrativă şi "corupţia" din sistem. Traian Băsescu a spus că toate aceste probleme trebuie rezolvate pentru a clarifica şi problema subfinanţării sistemului de sănătate, în pofida faptului că bugetul alocat acestuia a crescut de la un miliard de euro, în 2000, la 5 miliarde de euro, în 2011.

"Sistemul de sănătate trebuie depolitizat cât mai curând", a subliniat şeful statului.

Băsescu: SMURD nu a fost creat de un om, abordarea din ultimele zile este deplasată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare "deplasată".

"SMURD nu a fost creat de un om. Statul român a făcut eforturi uriaşe pentru dotarea SMURD şi a Ambulanţei", a spus Băsescu.

El a adăugat că acest sistem a fost creat "cu banii românilor", care au fost plătiţi sau urmează să fie plătiţi. Băsescu a mai spus că "nu a venit niciun personaj din ţara asta cu banii în buzunar", sistemul fiind creat de statul român.

Boc a semnat decizia de numire a medicului Andrei Georgescu ca subsecretar de stat la Sănătate

Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a medicului Andrei Georgescu în postul de subsecretar de stat în minister, rămas vacant după demisia lui Raed Arafat. Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi numit, marţi, consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, a venit, ieri, la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă, precizând că posturile lor vor fi stabilite de primul-ministru.

Medicul Andrei Georgescu a declarat că a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul lui Raed Arafat.

Şi Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, a declarat că a fost chemat în Capitală pentru a i se propune funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Vasile Cepoi a spus că a avut o întâlnire la Cotroceni, în care i s-a propus funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb