Bastonul de preşedinte din raniţa generalului Ciucă

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2023

Sursa foto: facebook / Nicolae Ciucă

Sursa foto: facebook / Nicolae Ciucă

English Version

Nicolae Ciucă, preşedintele Partidului Naţional Liberal, le-a transmis colegilor săi din Biroul Politic Naţional, care s-a întrunit la finalul săptămânii trecute, timp de două zile, la Sinaia, că doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării la alegerile prezidenţiale care vor avea loc anul viitor.

În deschiderea întrunirii, Nicolae Ciucă a spus: "Prin noi înşine am reuşit de-a lungul istoriei. Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm. Să dăm Preşedintele României. Pentru că nu există altă soluţie pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia şi direcţia. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie şi un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid".

Întrebat de liderii liberali dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al ţării, Nicolae Ciucă ar fi răspuns: "De ce credeţi că sunt aici?".

Amintim că Nicolae Ciucă a fost impus şef al PNL de preşedintele Klaus Iohannis, care a forţat schimbarea din această funcţie a fostului premier Florin Cîţu. Nicolae Ciucă este artizanul coaliţiei de guvernare cu PSD, general în retragere şi a intrat în politică direct pe postul de ministru al Apărării Naţionale.

Liderii liberali s-au întrunit pentru a stabili care este calea de urmat la alegerile europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale care vor avea loc în cursul anului viitor, începând cu luna iunie.

Reprezentanţii PNL au decis să readucă în actualitate sloganul "prin noi înşine", respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă alianţă cu PSD, partid alături de care coabitează, din noiembrie 2021, în coaliţia de guvernare.

Conducerea formaţiunii politice liberale a analizat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă. Liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă cu PSD şi să meargă pe listă proprie la alegerile din 2024.

Înainte de vot, liderul Nicolae Ciucă, le-a transmis colegilor că PNL este singurul partid care poate coagula dreapta: "Suntem pe finalizare cu fuziunea prin absorbţie cu ALDE. Suntem singurul partid care poate coagula dreapta".

Preşedintele PNL a mai spus: "Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători şi vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024. Noi ne tot asumam echilibrul şi responsabilitatea din partea PNL, dar nu fără ca ceilalţi să ţină cont de această onestitate şi trăsătură de caracter pentru ce înseamnă stabilitatea României şi exercitarea actului de guvernare. Sigur că vom fi mereu responsabili şi echilibraţi că aşa suntem noi. Dar nu vom accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener".

În luarea deciziei privind strategia pentru alegeri au fost consultaţi şefii de filiale, precum şi foştii preşedinţi ai PNL, preşedinţii liberali ai Consiliilor judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ. De asemenea, s-a ţinut cont şi de datele sondajelor realizate la nivel naţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Generalul are imagine pozitiva , si a dat drumul si la discurs si are despre ce vorbi ca si candidat,ca are realizari . Asta va trage si partidul dupa el chiar si daca nu castiga presedintia .Dar PNL (si poate nu numai ei ) are problema asta a succesiunii , a liderului care fie ca pleaca ,fie ca este expulzat ,aduce ca Vicepresedinti ,pe ultima suta de metri din exteriorul partidului ,ceea ce descurajeaza membrii vechi din partid . Sunt in PNL personalitati cu back ground puternic ,care au imagine buna si rezultate si care au castigat repetat alegeri locale . Aceasta problema a succesiunii in eventualitatea castigarii prezidentialelor de catre general trebuie transata din timp ,si alegerile interne in partid sa fie realmente democratice . Acelasi lucru se petrece in toata tara : in judetul Vaslui recent un primar de oras harnic ,cu rezultate cu imagine buna ,care a adus in oras fonduri importante a plecat la PSD ca nu incape de d Tataru . Trebuie sortata problema asta daca PNL chiar vrea sa castige alegerile generale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb