BBC: Kamala Harris şi Tim Walz vor acorda joi la CNN primul lor interviu din campanie

A.F.
Politică / 28 august

BBC: Kamala Harris şi Tim Walz vor acorda joi la CNN primul lor interviu din campanie

Vicepreşedinta Kamala Harris şi guvernatorul din Minnesota, Tim Walz - propunerea democrată pentru preşedinţia SUA - vor acorda primul lor interviu comun. Cei doi politicieni vor sta de vorbă cu CNN, în Georgia, iar interviul va fi difuzat joi la ora locală 21:00 (vineri, ora 04:00, ora României), relatează BBC.

Aceasta va fi prima discuţie aprofundată a celor doi candidaţi democraţi cu un jurnalist de când preşedintele Joe Biden a ieşit din cursă şi a susţinut-o pe Kamala Harris ca înlocuitor al său, în urmă cu mai bine de cinci săptămâni. De când vicepreşedinta SUA a ajuns în fruntea listei democrate, adversarii republicani au criticat-o pentru că aparent ar evita presa şi au acuzat-o că nu le prezintă alegătorilor planurile sale prezidenţiale. Trump a declarat în timpul unei conferinţe de presă recente că Harris "nu poate da un interviu", deoarece nu este "competentă".

Interviul comun de la CNN, cu Dana Bash, va fi primul test important pentru Harris şi Walz în calitate de coechipieri şi le oferă ocazia de a atenua aceste critici. De asemenea, îndeplineşte promisiunea vicepreşedintei de a programa un interviu până la sfârşitul lunii.

Interviul urmează discursurilor foarte mediatizate ale celor doi de la Convenţia Naţională Democrată de la Chicago - un show bine regizat şi produs - iar Kamala Harris va continua, după acest interviu, cu un turneu cu autobuzul în statul Georgia.

Discuţia de la CNN va fi una dintre puţinele ocazii pentru alegătorii din întreaga ţară de a auzi mai multe detalii despre poziţiile politice ale campaniei Harris-Walz înainte de ziua alegerilor din 5 noiembrie.

Senatorul de Ohio JD Vance, coechipierul lui Donald Trump, a certat mass-media şi pe Kamala Harris pentru faptul că evită presa. El a declarat la începutul acestei luni că este "ruşinos" faptul că Harris nu a "răspuns niciunei întrebări reale din partea vreunui reporter".

"Ea (Harris) adoptă o strategie de subsol, de a fugi de reporteri în loc să iasă în faţa lor şi să răspundă la întrebări dificile despre dosarul său şi să le arate americanilor cine este", a afirmat Vance. În mod frecvent, Vance subliniază că atât el, cât şi Trump au susţinut mai multe interviuri şi conferinţe de presă, confruntându-se adesea cu "întrebări ostile" din partea presei.

Vicepreşedinta Harris - care s-a bucurat până acum de o campanie bazată pe "vibraţii bune" - a evitat însă până acum unele dintre gafele şi derapajele suferite de echipa republicană în faţa presei, mai ales că ea a avut câteva experienţe proaste cu presa în primii doi ani ca vicepreşedinte, notează BBC. Un interviu în 2021 cu Lester Holt de la NBC pe tema imigraţiei şi a frontierei de sud a SUA pare să fi dus în special la limitarea ulterioară a angajamentului ei cu presa .

Rămâne de văzut ce efect ar putea avea acest interviu la CNN asupra campaniei lui Harris, în condiţiile în care mai multe sondaje de opinie realizate la nivel naţional arată că aceasta îl devansează pe Trump chiar şi cu şapte puncte procentuale, o răsturnare radicală de situaţie pentru democraţi, care începuseră să rămână în urma republicanilor în mai multe curse electorale atunci când Joe Biden era candidatul.

DEZBATEREA CU TRUMP, ÎN SUSPENSIE

Interviul de la CNN intervine în condiţiile în care campania prezidenţială a vicepreşedintei Kamala Harris a respins marţi afirmaţia rivalului republican Donald Trump potrivit căreia cele două părţi ar fi convenit asupra microfoanelor închise pentru dezbaterea prezidenţială din 10 septembrie. Problema rămâne un subiect de discuţie în curs cu reţeaua gazdă, ABC, a declarat un oficial al campaniei Harris, citat de Reuters.

Într-o postare pe reţelele sociale la începutul zilei de marţi, Trump declarase că s-a ajuns la un acord şi că regulile pentru dezbaterea de luna viitoare vor fi aceleaşi cu cele de la dezbaterea CNN din 27 iunie pe care a avut-o cu preşedintele Joe Biden, a cărui prestaţie slabă l-a determinat să renunţe la cursa din 2024 şi să o propulseze în locul lui pe Kamala Harris.

"Dezbaterea va fi în picioare, iar candidaţii nu pot aduce notiţe sau alte însemnări. De asemenea, ABC ne-a dat asigurări că va fi o dezbatere 'corectă şi echitabilă' şi că niciuna dintre părţi nu va primi întrebările în avans", a scris Trump.

Dezbaterea de la CNN s-a desfăşurat fără public în sală, iar postarea lui Trump nu a făcut nicio referire la acest lucru în privinţa dezbaterii de la ABC.

Campania lui Harris a indicat însă că termenii dezbaterii de la ABC nu au fost stabiliţi.

Campaniile celor doi candidaţi au avut luni declaraţii contradictorii cu privire la dezbaterea convenită anterior între Trump şi Biden. Echipa Harris a solicitat revenirea la microfoanele lăsate deschise pe toată durata discuţiilor, în timp ce Trump a ameninţat că se va retrage complet sugerând că reţeaua este părtinitoare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb