BCR emite o nouă emisiune de obligaţiuni în lei

S.B.
Bănci-Asigurări / 31 martie 2022

BCR emite o nouă emisiune de obligaţiuni în lei

Banca Comercială Română (BCR) a emis cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni în lei, senior nepreferenţiale, în valoare de 351,5 de milioane de lei, continuând strategia de extindere a surselor de finanţare şi contribuind la dezvoltarea pieţei de capital din România.

Banca a lansat în ultimii trei ani emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 3,05 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai activi emitenţi de pe Bursa de Valori Bucureşti.

Emiterea include emisiuni de obligaţiuni senior nepreferenţiale, cu o maturitate la 5 ani, ce vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti. Fitch urmează să acorde emisiunii de obligaţiuni un rating pe termen lung BBB+.

Procesul de constituire a portofoliului a atras un interes ridicat din partea investitorilor, astfel că valoarea emisiunii a fost majorată de la 250 de milioane de lei la 351,5 milioane de lei, cu un cupon de 6,76%, reflectând, de asemenea, performanţa solidă a băncii. Distribuţia a beneficiat de participarea notabilă a International Finance Corporation (IFC) şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Predictibilitatea şi recurenţa sunt principalele elemente la care sunt atenţi investitorii atunci când aleg resursele pe care să le susţină. Iar noi am atins un nou record, prin emiterea de emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de lei, acest pas fiind încă o dovadă a faptului că piaţa de capital din România este una puternică, chiar şi într-un context internaţional dificil şi volatil. Interesul investitorilor a fost mai mare decât ne aşteptam, acesta fiind un semn sănătos care arată sustenabilitatea economiei româneşti", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb