BCR sprijină firmele din sectorul HoReCa prin implicarea în schema de ajutor de stat dedicată acestui sector

Comunicate de presă / 23 iunie 2021

BCR sprijină firmele din sectorul HoReCa prin implicarea în schema de ajutor de stat dedicată acestui sector

Banca Comercială Română a fost selectată drept bancă parteneră a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) pentru implementarea programului de susţinere a sectorului HoReCa, program instituit prin OUG nr. 224/2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

Prin validarea acestui parteneriat, BCR continuă să sprijine în mod direct mediul de afaceri din România fiind implicată în toate programele majore de susţinere a antreprenorilor. Schema de ajutor de stat este adresată întreprinderilor din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID-19.

Schema se derulează până la 31 decembrie 2021, plata ajutorului urmând a fi realizată până cel târziu la data de 30 iunie 2022. Bugetul schemei este estimat de MEAT la 2,5 miliarde lei, iar prin implementarea măsurii se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de 74.000 de beneficiari.

Prin acestă schema de finanţare nerambursabilă, firmele din domeniul HoReCa care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor putea obţine un grant în cuantum de maximum 20% din baza de calcul, în limita a 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar. Baza de calcul este determinată în mod diferit în funcţie de modalitatea de generare a veniturilor / modalitatea de înregistrare contabilă a veniturilor/încasărilor - pe scurt, ea reprezintă diferenţa dintre cifra de afaceri, încasările, etc. obţinute din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 şi cele obţinute din activitatea eligibilă aferentă anului 2020.

Pentru a putea beneficia de această finanţare, un aplicant eligibil conform procedurii trebuie să urmeze următorii paşi:

Pasul 1: Înscrierea în platforma dedicată programului, completarea informaţiilor conform anexei 1 la procedura programului şi selectarea BCR drept bancă parteneră.

Pasul 2: MEAT va analiza aplicaţia depusă conform procedurii şi, în cazul unui răspuns favorabil, va propune semnarea acordului de finanţare cu beneficiarul.

Pasul 3: După realizarea procedurilor interne, BCR va deschide şi va alimenta contul special al firmei cu suma nerambursabilă solicitată în aplicaţie, urmând ca beneficiarul să o utilizeze pentru continuarea activităţii sale.

Pentru sumele din conturile bancare dedicate acestei scheme, clienţii BCR vor beneficia de zero comisioane la încasări/plăţi în lei pentru tranzacţiile inter şi intrabancare, exceptând comisioanele cu terţii (de exemplu, cele de tip Transfond, BNR).

Codul sau codurile CAEN rev. 2 pentru care aplicantul solicită finanţare trebuie să fi fost autorizat/autorizate pe perioada aferentă bazei de calcul (adică în anii 2019 şi 2020). Codurile CAEN rev. 2 eligibile în cadrul acestei măsuri sunt: 5510, 5520, 5530, 5590, 5610, 5621, 5629, 5630, 7911, 7912, 7990, 8230. Firmele trebuie să fie înregistrate în scopuri fiscale pe teritoriul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb