Belgia menţine nivelul de alertă 3 după noua operaţiune antiteroristă

Laura Boico
Internaţional / 18 iunie 2016

Premierul belgian Charles Michel a anunţat astăzi că Belgia va menţine nivelul de alertă actual, 3, pe o scală de 4, după operaţiunea antiteroristă în care au fost reţinuţi 12 suspecţi care se presupune că plănuiau un atentat iminent în Bruxelles, potrivit presei naţionale, transmite EFE.

"Diferitele evenimente publice prevăzute pentru următoarele zile vor avea loc, cu măsuri de securitate complementare şi adaptate", a semnalat Michel, într-o conferinţă de presă, în care a explicat că acestea sunt recomandările Centrului de Criză belgian, care a decis menţinerea nivelului de alertă 3, transmite Agerpres.

"Suntem în alertă, urmărim situaţia oră de oră", a asigurat premierul belgian, care a arătat că vrea să transmită un "mesaj de determinare, linişte şi calm".

Charles Michel a apărut în faţa presei după ce a participat la un Consiliu Naţional de Securitate convocat de urgenţă astăzi după operaţiunea antiteroristă, care, potrivit presei naţionale, a evitat un atentat iminent ce s-ar fi putut produce în cursul acestei zile la Bruxelles.

Televiziunea RTBF notează că unii dintre cei arestaţi, pe care poliţia îi urmărea îndeaproape, au fost văzuţi ieri circulând cu o maşină aproape de piaţa Rogier din Bruxelles, unde este instalat un ecran gigant pe care pot fi vizionate partidele selecţionatei belgiene, care joacă astăzi, de la ora 15.00 locală (13.00 GMT) contra Irlandei, la EURO 2016.

Nicio sursă oficială nu a confirmat pentru moment că atentatul ce fusese plănuit ar fi trebuit să aibă loc astăzi, dar totuşi Parchetul federal belgian a precizat într-un comunicat că "elemente colectate în cadrul investigaţiei au necesitat intervenţia imediată", conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb