Belgia urmează să furnizeze Ucrainei rachete, mitraliere, muniţie, vehicule blindate şi ajutor civil

M.C.
Internaţional / 28 ianuarie 2023

Belgia urmează să furnizeze Ucrainei rachete, mitraliere, muniţie, vehicule blindate şi ajutor civil

Guvernul belgian nu este în măsură să furnizeze Kievului tancuri, aşa cum cere preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, însă anunţă că acordă Ucrainei noi finanţări în vederea unor ajutoare civile şi furnizării de rachete, mitraliere, muniţie şi vehicule blindate, relatează AFP, conform News.ro.

"Este vorba despre despre rachete antiaeriene, rachete antitanc, mitraliere, grenade şi numeroase alte echipamente militare care permit Ucrainei să continue să se apere de invazia" rusă, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, ministrul belgian al Apărării Ludivine Dedoneder.

Această cerere i-a fost satisfăcută lui Zelenski prin promisiuni, săptămâna aceasta, ale unui număr de şase aliaţi din Occident, între care Statele Unite, Germania, Canada şi Regatul Unit.

Belgia nu mai are tancuri în stoc, a anunţat Ludivine Dedonder, după ce acestea au fost vândute în urmă cu zece ani.

Acest nou efort al apărării belgiene este estimat la 93,8 milioane de euro, crescând astfel valoarea ajutoarelor belgiene la 228 de milioane de euro de la începutul Războiului rus în Ucraina, la 24 februarie.

Acest efort este prezentat drept o contribuţie prin care armata ucraineană "să oprească o nouă ofensivă a armatei ruse în viitoarele săptămâni".

"Poporul ucrainean are nevoie de susţinerea noastră pentru a lupta împotriva unui atac în toată regula împotriva fundamentelor societăţii noastre", a subliniat Ludivine Dedonder.

În privinţa părţii civile şi umanitare, premierul belgian Alexander De Croo a evocat livrarea unor "ambulanţe, corturi, truse medicale, generatoare" şi o contribuţie la un program internaţional de finanţare a transportului de materii prime agricole prin porturi ucrainene.

"În total, susţinerea civilă se ridică la 88 de milioane de euro, şi anume 69 de milioane (de euro) ajutor umanitar, plus 10,6 milioane (de euro) în vederea redresării şi reconstrucţiei", a detaliat un reprezentant liberal flamand.

Belgia a livrat Ucrainei, de aproape un an, 38.000 de tone de carburant, în principal diesel.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Razboi cat mai mare,victime cu zecile de mii,

    saracirea populatiei,scaderea puternica a niveluilui de trai,

    oare cine castiga din asta foarte mult ??  

    1. tarul putin care tine cu dintii de tron

      Afirmatie puerila,lipsita de logica

      Ai perfecta dreptate!!! Si toate astea se pot termina in 10 secunde!!! Iese Putin la tv si spune "am ordonat armatei rusiei sa se retraga inafara granitelor Ukrainei, granite pe care le-am recunoscut in 1991 si apoi la Budapeste in 1994. "

      afirmatie adevarata, putin e lipsit de logica

    Stati sa vedeti cum va fi cand statele antinationale din Vest isi vor termina stocurile de arme si munitii, iar Ucraina va fi infranta(e vorba doar de timp) si cu rusii in mars alert spre frontierele lor! Garantat ii vor lua pe Salam si pe ceilalti manelisti din Romania sa le cante niste manele tanguitoare de inima albastra, alaturi de niste imnuri marxiste mobilizatoare!

    1. Dupa cum s-au purtat prin Ucraina Salam nu e de folos, au zabovit mai mult pe langa gaini, masini de spalat,

    Marii sustinatori ai rusilor sunt votantii AUR . Acestor netremnici degeaba le spui ca ce fac rusii in ukraina reprezinta crime impotriva umanitatii . Votantii AUR atat stiu tin cu rusii si cu Putin . Extremistii AUR trebuie sa inteleaga ca au o gandire retrograda si toxica si este nepermisa in secolul XXl

    1. Crimele impotriva umanitatii le-au comis ucrainienii asupra minoritatilor nationale din Ucraina si in mod special asupra celei romanesti, habaucule! Dar la cei 2 neuroni ai tai, dintre care unul e de rezerva, ce pretentii poti sa ai!

      ucrainieni sau rusofoni din Ucraina?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb