Toate serviciile necesare cetăţeanului vor putea fi accesate on-line până la sfârşitul anului 2010, a anunţat Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.
Obiectivul face parte din strategia România on-line, care cuprinde conceptul e-România.
Ministrul Comunicaţiilor a prezentat beneficiile utilizării de către administraţia publică şi cetăţeni a internetului de bandă largă.
La ora actuală, conceptul de e-România este o măsură esenţială de combatere a efectelor crizei, a precizat Gabriel Sandu.
Dacă în anul 2008 licitaţiile on-line reprezentau 1,65% din totalul licitaţiilor, în anul 2009 licitaţiile on-line reprezintă 13,52% din totalul licitaţiilor on-line.
"Considerăm că atingerea a 20% din totalul licitaţiilor va însemna o economie de cel puţin 500 de milioane de euro", a spus ministrul Comunicaţiilor.
De asemenea, 345 de hot-spoturi vor fi amplasate în toate judeţele ţării, iar fiecare reşedinţă de judeţ, centru universitar, parc va dispune de hot-spoturi cu acoperire de 1 km, cu capacitate de minimum 2 Mega.
Aceste măsuri se circumscriu strategiei de implementare a serviciului universal în sectorul comunicaţiilor electronice, ceea ce înseamnă că până la data de 31 decembrie 2012 vor avea acces la reţeaua publică de telefonie la punct fix toţi cetăţenii României, a conchis ministrul Gabriel Sandu.
1. Mega ???
(mesaj trimis de cobra în data de 12.06.2009, 08:54)
Mega ce? Megapicioare, Megabiţi, megabyte?
Mai multă seriozitate în scrierea articolelor nu strică. Om fi noi în secolul vitezei, dar asta nu înseamnă că trebuie făcut rabat de la calitate.