Bihor: Aproape 490 de persoane private de libertate au votat în Penitenciarul Oradea

S.B.
Politică / 9 iunie

Bihor: Aproape 490 de persoane private de libertate au votat în Penitenciarul Oradea

Un număr de 486 din cei 641 de deţinuţi din Penitenciarul Oradea şi-au exprimat duminică dreptul la vot, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adina Bîrda, informează Agerpres.

Potrivit sursei, din cele 580 de persoane private de libertate identificate cu drept de vot, 520 şi-au exprimat în scris intenţia de a vota, conform procedurilor, din care doar 58 au îndeplinit condiţiile (legate de domiciliu) şi pentru a vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, restul având oportunitatea de a vota pentru membrii din România în Parlamentul European.

"Procesul de vot s-a încheiat prin intermediul a două urne speciale. Din cei 520 de cetăţeni, în cele din urmă au votat 486, pentru că 19 au refuzat să mai voteze (s-au răzgândit), refuzurile fiind formulate în scris, iar 15 cereri au fost respinse de reprezentanţii secţiei de votare ca urmare a interdicţiei dreptului la vot", a precizat Adina Bîrda, într-un comunicat.

Pentru alegerile locale, din cele 58 de cereri, 53 de persoane au votat, două cereri au fost respinse de reprezentanţii secţiei de votare ca urmare a interdicţiei dreptului la vot şi alte trei persoane private de libertate au refuzat să mai voteze, refuzuri de asemenea consemnate în scris.

În vederea asigurării exercitării în bune condiţii a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, conducerea Penitenciarului Oradea a luat o serie de măsuri.

În primul rând, au fost identificate persoanele private de libertate cu drept de vot: acestea au fost şi informate cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale şi la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot.

După depunerea formalităţilor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat au fost depuse listele nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul şi a fost stabilit şi amenajat un spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, cu dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb