Bioderm deschide un spital privat de dermatologie în zona de nord a Capitalei

F.D.
Companii / 11 martie

Bioderm deschide un spital privat de dermatologie în zona de nord a Capitalei

Bioderm inaugurează Spitalul de Dermatologie-Venerologie Bioderm Hospital. Noua unitate medicală dispune de tehnologie de ultimă generaţie în prevenţia cancerului de piele, peste 20 de lasere cu utilizări diferite, 32 de paturi, ambulatoriu de medicină internă şi recuperare şi un bloc operator modern, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"Avem dreptul la sănătate! În acest spirit, deschidem Bioderm Hospital, unde avem capacitatea de a oferi servicii la cele mai înalte standarde în tot spectrul de afecţiuni dermatologice, decontate de Casa de asigurări. De peste 3 decenii suntem dedicaţi dermatologiei, timp în care am fost conectaţi la o cazuistică diversă, complexă şi la ultimele descoperiri. Am investit continuu în know-how-ul echipei şi în tehnologie de ultimă generaţie, spre beneficiul pacientului. Am fost în prima linie a prevenirii cancerului de piele, prin acţiuni desfăşurate în toată ţara cu unitatea mobilă de dermatoscopie Melanoma MayDay, oferite gratuit pacienţilor, şi suntem bucuroşi să continuăm această misiune prin deschiderea noului spital, urmată în curând de o extindere la nivel naţional", a declarat Dr. Lucian Russu, medic specialist dermatologie-venerologie, fondatorul Bioderm.

Unul din punctele centrale al spitalului este o unitate modernă de dermatoscopie digitală de ultimă generaţie Foto Finder Full Body ATBM Master, o procedură avansată care scanează întreaga suprafaţă a pielii, creând o hartă dermatoscopică detaliată a aluniţelor. Această procedură rapidă şi non-invazivă oferă medicilor o imagine clară şi completă a stării pielii pacientului şi permite depistarea în faze incipiente a cancerului de piele, inclusiv pentru cea mai agresivă formă a acestuia - melanomul. Dermatoscopul digital este cea mai avansată metodă de screening pentru cancerul de piele, fiind introdus în România în anul 1999 de echipa Bioderm.

"Deschiderea Bioderm Hospital reprezintă nu doar o recunoaştere a excelenţei în dermatologie, ci un nou pas important în lupta cu cancerul de piele. Prevenţia cancerului de piele şi melanomului este o misiune pe care ne-am asumat-o încă de acum 20 ani, când am introdus în premieră, în România, dermatoscopia digitală în clinicile noastre. Noul spital răspunde unei nevoie neacoperite de astfel de servicii medicale dermatologice integrate, bazate pe prevenţie, diagnostic şi tratament.", a declarat Dr. Claudia Sprâncenatu, CEO Bioderm.

Cancerul de piele, o afecţiune tot mai presantă

Incidenţa cancerului de piele este în creştere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecţie solară, a schimbărilor climatice şi obiceiului bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă formă: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic îşi pierd viaţa în primul an de la diagnostic. Surprins în stadiu incipient, melanomul poate fi curabil în proporţie de 95%, un rol important în prevenţie avându-l dermatoscopia - o investigaţie non-invazivă şi nedureroasă.

În ultimele decenii, frecvenţa melanomului a crescut de peste 15 ori, afectând din ce în ce mai mulţi tineri. Conform Skin Cancer Foundation, pe plan mondial, în fiecare oră, o persoană cu melanom moare, iar pentru 2015 a fost estimat un număr de 9.940 de persoane decedate ca urmare a acestei forme de cancer. În România, aproape o treime dintre pacienţii cu această formă de cancer mor anual. De altfel, ţara noastră înregistrează o incidenţă în creştere în ultimii 25 de ani - de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom.

Oricine poate dezvolta un melanom cutanat, dar riscul este mai mare în funcţie de factorii genetici, de mediu şi care ţin de stilul de viaţă:

Piele, ochi şi păr deschise la culoare;

Factori genetici: prezenţa a numeroase aluniţe, antecendente personale sau în familie de tumori cutanate;

Arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani;

Obiceiul bronzării artificiale, la solar.

Fototerapia şi laserterapia, standardul de aur în dermatologie

Spitalul dispune, de asemenea, de o unitate modernă de fototerapie, pentru tratarea a diverse afecţiuni dermatologice, dar şi pentru rejuvenare şi reîntinerire. Fototerapia se bazează pe lumină la o intensitate controlată pentru a trata de la acnee, alopecie, cuperoză, rozacee, dermatită, psoriazis, vitiligo, dermatită atopica etc. Printre acestea se numără terapiile cu lumină albastră BLU-U, ClearLight şi Omnilux (indicaţii în acnee), terapii cu lumină roşie Omnilux Revive sau Collagen Bed Therapy (indicaţii în rozacee, cuperoză şi alte afecţiuni inflamatorii, rejuvenare), terapii cu lumină UV destinate tratării psoriazisului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb