Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis pentru credincioşi

I.M.
Miscellanea / 28 mai 2020

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis pentru credincioşi

Israelul accelerează implementarea măsurilor de relaxare şi anunţă redeschiderea unuia dintre cele mai importante lăcaşuri de cult, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, încă de la începutul acestei săptămâni, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, timp de două luni şi jumătate toate lăcaşurile de cult din Israel au fost închise pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

"Deschiderea bisericilor a venit şi cu reguli de siguranţă, astfel că autorităţile bisericeşti au limitat intrarea în lăcaşurile de cult la 50 de persoane în acelaşi timp, solicitându-le să păstreze distanţa socială şi să evite atingerea obiectelor de cult. Păstrarea distanţei sociale este obligatorie în interiorul bisericilor, la fel si purtarea măştii de protecţie.", arată comunicatul.

Israelul face paşi importanţi spre a eradica complet pandemia şi a reporni turismul

Sursa citatămenţionează că, pe măsură ce răspândirea noului coronavirus a încetinit pe teritoriul ţării, autorităţile israeliene au redeschis treptat şcolile, pieţele, parcurile naţionale şi, începând cu 3 mai, au repornit turismul intern. Au fost deschise iniţial pensiunile de mici dimensiuni şi apoi hotelurile medii. Totul s-a făcut gradual şi ultima fază a redeschiderii este prevăzută pentru a doua săptămână a lunii iunie, când se vor redeschide şi mall-urile, teatrele şi cinema-urile.

Astfel, vizitarea tuturor bisericilor din Israel se va face respectând o distanţă de minimum 2 metri între persoane, pentru a se evita orice posibil contact fizic între acestea. Se recomandă şi evitarea atingerii sau sărutării icoanelor, pietrelor, veşmintelor sau a personalului din biserică. De asemenea, autorităţile bisericeşti care administrează lăcaşurile de cult au confirmat faptul că momentan se permite vizitarea simultană a bisericii pentru un număr de doar 50 de persoane. Nu va fi permis accesul în biserici celor care prezintă simptome de febră sau care nu poartă mască de protecţie. Primii credincioşi au trecut deja pragul celor două biserici, respectând regulile impuse.

Bisericile au fost închise în luna martie şi au rămas închise chiar şi în perioada Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, slujbele oficiate au fost transmise online şi urmărite de peste 60.000 de credincioşi din toată lumea.

Israelul a raportat 16,720 de cazuri de infectare cu COVID-19, 280 de decese şi peste 14,200 de oameni vindecaţi, fiind unul dintre statele cu cea mai mică rată de mortalitate datorată acestui virus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb