Blockchain noua soluţie pentru administraţiile publice

I.L.
Companii / 15 noiembrie 2019

Blockchain noua soluţie pentru administraţiile publice

Blockchain, noua tehnologie de administrare a criptomonedelor oferă noi soluţii pentru eficientizarea administraţiei publice, a devenit accesibilă în România. Tehnologia a fost dezbătută miercuri în cadrul unui wokshop dedicat studenţilor, conform unui comunicat adresat Redacţiei noastre.

Workshop-ul "De ce să învăţăm blockchain", a avut loc în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a abrdat Economia Viitorului studenţilor interesaţi de digitalizare şi impactul blockchain asupra societăţii în cadrul.

Blockchain este utilizat în prezent de aproximativ 40 de milioane de oameni, aproape 0,5% din populaţia lumii şi în următorii 10 ani, 80% din populaţia mondială va folosi această tehnologie, conform sursei citate.

Tehnologia blockchain nu are utilitate doar în ceea ce priveşte tranzacţiile financiare şi monedele virtuale, ci are o aplicabilitate în tot ce înseamnă baze de date, de la datele cetăţenilor în registrele statului la datele pacienţilor în sistemul medical.

Alin Iftemi, CTO al Modex afirmă că: "Interesul pentru această tehnologie este din ce în ce mai mare, aplicaţiile sunt foarte multe, iar beneficiile blockchain-ului se învârt în jurul imutabilităţii datelor, integrităţii garantate a datelor, sistemului descentralizat care funcţionează fără intermediari, sau unui sistem distribuit care asigură o disponibilitate online a produsului software respectiv. Ne putem gândi la utilizarea acestei tehnologii în cadrul protecţiei documentelor oficiale sau chiar pentru optimizarea sistemului de vot".

Mai multe administraţii publice din sistemul public de sănătate, de pensii sau de evidenţă a populaţiei operează deja cu tehnologii care rulează în blockchain şi impun protecţia datelor personale.

Alin Chiriac, preşedinte Adfaber, susţine că blockchain ar putea elimina semnificativ birocraţia, economisi timp şi resurse.

Comisia Europeană finanţează încă din 2013 proiecte în domeniul tehnologiei blockchain pentru a sprijini noile tehnologii, îmbunătăţirea proceselor economice şi tehnologice şicrearea unui mediu favorabil pentru noile modele de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb