BLOOMBERG NEWS: O companie a grupului "Dubai World" are pierderi de 3,65 miliarde dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 9 decembrie 2009

Dezvoltatorul imobiliar "Nakheel" PJSC, deţinut de compania de stat "Dubai World", care încearcă să-şi reeşaloneze datoriile, a avut pierderi de 13,4 miliarde dirhami (3,65 miliarde de dolari) în primul semestru din acest an, din cauza declinului vânzărilor, respectiv a deprecierii valorii terenurilor şi imobilelor, anunţă Bloomberg News, citând un document obţinut de agenţie. În primele şase luni din 2008, compania înregistra un profit de 2,65 miliarde dirhami.

Vânzările "Nakheel" au scăzut cu 78% în perioada ianuarie-iunie 2009, la 1,97 miliarde dirhami, potrivit documentului Bloomberg.

Reprezentanţii "Dubai World", compania-mamă a "Nakheel", au refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu cifrele anunţate de agenţia de ştiri.

Săptămâna trecută, "Dubai World" a lansat negocierile cu băncile în vederea restructurării unei sume de 26 miliarde de dolari din cele 59 de miliarde pe care le datorează în total. Din suma menţionată, 3,52 miliarde de dolari sunt obligaţiuni Islamice ale "Nakheel", care au maturitatea la data de 14 decembrie.

"Nakheel" urmăreşte să-şi diminueze cheltuielile de capital prin amânarea unor proiecte până cel mai devreme în anul 2012, conform documentului citat de Bloomberg. Acesta mai arată că, la finele lunii iunie, "Nakheel" avea active de 147 miliarde dirhami, comparativ cu 155,5 miliarde la sfârşitul lunii decembrie 2008. Pasivele societăţii atingeau 73,3 miliarde de dirhami.

De la apariţia crizei financiare şi până în prezent, "Nakheel" a primit 9 miliarde de dirhami de la Fondul de Sprijin Financiar al Dubaiului, potrivit anunţului făcut ieri, de Abdulrahman Al Saleh, directorul general al Departamentului Finanţelor din emirat.

Boom-ul imobiliar din Dubai, care a început în 2002, după ce emiratul le-a permis străinilor să cumpere proprietăţi în anumite zone, s-a sfârşit odată cu apariţia crizei financiare globale, când băncile au restricţionat creditarea, iar speculatorii au părăsit piaţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb