Boc: Ministerele şi companiile de stat să publice investiţiile pe site-uri!

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2011

"Haideţi să vedem ce a investit Hidroelectrica în ultimii doi ani sau Romgaz, Transgaz! Hai să-i vedem cum au investit, să dea şi ei socoteală cu privire la aceste investiţii", a cerut premierul Boc.

"Haideţi să vedem ce a investit Hidroelectrica în ultimii doi ani sau Romgaz, Transgaz! Hai să-i vedem cum au investit, să dea şi ei socoteală cu privire la aceste investiţii", a cerut premierul Boc.

Ministerele şi companiile din subordine trebuie să publice pe site-urile proprii, până la 31 august, investiţiile care vor fi finalizate în acest an şi proiectele din ultimii doi ani, iar până la 1 octombrie vor stabili priorităţile de investiţii pentru 2012 şi 2013, potrivit primului-ministru Emil Boc, citat de Mediafax.

"Vă solicit ca până la şedinţa de Guvern din 31 august, de săptămâna viitoare, fiecare minister şi companie de stat aflată în subordinea minis-terelor să afişeze pe site lista cu obiectivele de investiţii pe care le finalizează sau le dă în exploatare în anul 2011. Spun lucrări de investiţii care se finalizează sau se dau în exploatare pentru că am în minte şi ce se întâmplă la Transporturi, de exemplu, unde sunt lucrări care se dau în exploatare chiar dacă finalizarea totală se va întâmpla pe parcursul anului 2012. Mă gândesc la Medgidia-Constanţa, de exemplu", a spus premierul, ieri, la începutul şedinţei de Guvern.

Printre companiile naţionale care ar trebui să afişeze aceste investiţii, Emil Boc a enumerat Romgaz, Trans-gaz şi Hidroelectrica.

"Este foarte important să apară investiţiile de la companii, pentru că şi ele fac parte din componenta investiţională. Şi pe site-ul companiei, dar pe site-ul Ministerului Economiei, de exemplu, să aveţi un capitol la fiecare companie mare. Haideţi să vedem ce a investit Hidroelectrica în ultimii doi ani sau Romgaz, Transgaz! Hai să-i vedem cum au investit, să dea şi ei socoteală cu privire la aceste investiţii", a cerut Boc.

Potrivit premierului, tot pe site-urile ministerelor trebuie afişate obiectivele de investiţii finalizate începând cu 2009 şi până în prezent.

Emil Boc i-a cerut, totodată, ministrului de Interne, Traian Igaş, să recomande autorităţilor locale să facă publice pe paginile proprii de internet proiectele de investiţii finalizate şi pe cele prioritare, precum şi ce au realizat în ultimii doi ani.

"Acolo să se vadă dacă unii au investit în panseluţe sau au investit în sensuri giratorii sau în locuinţe sociale sau în modernizarea străzilor. Noi nu avem o relaţie de subordonare cu autorităţile locale, dar putem să le facem această recomandare", a mai arătat premierul.

Boc: Tot pe site-urile ministerelor trebuie afişate obiectivele de investiţii finalizate începând cu 2009 şi până în prezent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In ce au investit din 2009 pana in prezent ?. In majorasri de salarii si angajari de personal; aceasta in conditiile in care dl prim-ministru s-a facut ca nu stie ca exista regi ale statului (la care ar fi trebuit sa umble, in primul rand, la salarii) si si-a bagat mana in salariile amaratilor de bugetari. Amarati - unii dintre ei, altii se lafaie cel mai bine pe banii statului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb