BOGDAN AURESCU: "Votul de abţinere pe care Olanda l-a dat în PE arată că aceasta nu se opune aderării noastre la Schengen"

V.G.
Politică / 20 octombrie 2022

"Votul de abţinere pe care Olanda l-a dat în PE arată că aceasta nu se opune aderării noastre la Schengen"

Ministrul de Extrerne, Bogdan Aurescu a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, despre rezoluţia votată în Parlamentul European, că reprezintă un semnal care arată exact radiografia din momentul acesta a susţinerii politice pentru aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, relatează News.ro.

"Rezoluţia Parlamentului European este în sine un semnal politic foarte bun. Este o rezoluţie politică, nu are efecte legislative, obligatorii, dar este un semnal care arată exact radiografia din momentul acesta a susţinerii politice în Europa pentru aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen. Demersurile noastre, evident, continuă pe lângă Olanda, pentru că până la urmă decizia se ia în consiliul JAI, Justiţie şi Afaceri interne. Prin urmare, demersul la nivel guvernamental continuă, în urmarea vizitei pe care Prim-ministrul Rutte a făcut-o în România săptămâna trecută, pe 12 octombrie", a spus Aurescu.

Ministrul a precizat că "prim-ministrul Rutte a spus foarte clar că Olanda nu se opune, de principiu, aderării României la Spaţiul Schengen".

"Acest vot de abţinere pe care parlamentarii din partidul domniei sale l-au dat ieri în Parlamentul European este un vot care arată de fapt că, exact cum a spus şi Prim-ministrul Rutte, Olanda nu se opune acestei aderări. Nu înseamnă nici că este "pentru" în acest moment. Asta înseamnă că procesul decizional continuă, dar este clar că efortul nostru trebuie să meargă mai departe", a afirmat Aurescu.

Ministrul a precizat că s-a spus la un moment dat pe surse publice că un alt partid din arcul guvernamental din Olanda, partidul condus de către ministrul de externe Wopke Hoekstra, s-ar opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

"Eu am stat în legătură permanentă, constantă cu ministrul de externe, şeful acestui partid. Am discutat şi la New York, la sesiunea Adunării Generale ONU, unde am avut mai multe reuniuni ale Consiliului Afaceri Externe, miniştrii de externe ai Uniunii Europene. Am discutat şi luni, la Luxemburg, când am avut ultima reuniune a CAE. Şi mi-a confirmat, inclusiv acest vot confirmă ceea ce ministrul de externe olandez mi-a confirmat, că partidul dânsului nu se opune aderării României, dimpotrivă, o susţine. De altfel, votul a fost pozitiv, pentru adoptarea rezoluţiei din Parlamentul European", a arătat şeful diplomaţiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ministru de ext si habar n-are ca olanda a votat rezolutie de respingere a Romaniei

    Ba uite ca tocmai a votat NU.

    Atit timpm cit voi ati lasat neschimbate legile justitiei de pe vremea lui Dragnea, nici nu puteti sa spuneti ca a fost doar o decizie poilitica. 

    1. Probabil , vor si ei spaga pe care n-au primit-o cand am intrat in UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb