Boloş: "Guvernul alocă 13,6 miliarde lei din Fondul de rezervă pentru educaţie, sănătate, asistenţă socială, pensii"

F.D.
Politică / 23 noiembrie 2023

Boloş: "Guvernul alocă 13,6 miliarde lei din Fondul de rezervă pentru educaţie, sănătate, asistenţă socială, pensii"

Guvernul a alocat 13,6 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară pentru domeniile educaţie, drepturile de asistenţă socială, pensii, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, menţionând că acest mecanism va fi utilizat până la sfârşitul anului pentru controlul corespunzător al cheltuirii fondurilor din bugetul de stat, relatează Agerpres.

"Guvernul a alocat din Fondul de rezervă bugetară suma de 13,6 miliarde lei pentru domenii importante, precum educaţie, precum sănătate sau pentru drepturile de asistenţă socială, inclusiv pentru fondurile necesare plăţii pensiilor. Mecanismul Fondului de rezervă bugetară a fost adoptat în contextul în care ţinta noastră de dificit bugetar până la sfârşitul anului de 4,4% din PIB este prevăzută în Programul de convergenţă şi este un angajament extrem de serios asumat faţă de Comisia Europeană, iar în acest context controlul asupra a ceea ce înseamnă cheltuirea de fonduri din bugetul de stat trebuie să fie unul corespunzător, în care prioritate să aibă cheltuielile de funcţionare ale statului, dar şi finalizarea proiectelor de investiţii cu finanţare din fonduri europene", a precizat Boloş, la Palatul Victoria, după şedinţa Executivului.

El a explicat că prin Politica de coeziune în perioada de programare 2014 - 2020 sunt alocate cele 24 de miliarde de euro pe care România trebuie să le absoarbă până pe data de 31 decembrie 2023.

"De aceea, prioritatea în finanţare şi în implementarea de proiecte o constituie aceste tipuri de investiţii", a subliniat ministrul.

Potrivit lui Marcel Boloş, Ordonanţa 90 din 2023 a fost aprobată tot pentru a asigura o corectă gestionare a fondurilor alocate din bugetul de stat, scopul acesteia fiind fiind de a asigura "cu prioritate" fonduri pentru proiectele de investiţii din fonduri europene, dar şi pentru cele care se finanţează din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"În acest context, mecanismul Fondului de rezervă bugetară este unul pe care îl vom utiliza până la sfârşitul anului şi vom încerca să asigurăm finanţarea în totalitate pentru aceste proiecte de investiţii prioritare pentru România", a transmis ministrul Finanţelor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Când o să citesc și eu o știre de genul...au fost construite 100 de spitale la standarde europene...sau infecțiile intraspitalicesti,infecțiile nosocomiale au fost reduse aproape de 0...procurorii și cu cei de la DSP sunt cei vinovați de neanchetarea și rezolvarea acestei probleme grave pe care România o are de ani buni și ar trebui sa fie obiectivul Nr 1 al unei guvernări.Totul incepe cu sănătatea și este foarte importantă.Ca se dau bani de la guvern pentru sănătate este foarte bine dar sa vedem și ce se întâmplă cu acești bani...Că tare mă tem că sunt niște găuri uriașe și nu ajung acolo unde trebuie.Faceti va rog vizite în spitale inopinat și verificați macar daca este minimul elementar pentru igiena...hârtie igienică și săpun lichid.O sa aveți mari surprize.

    1. De la 4 miliarde eoro elocate sanatatii acum 10 ani, s-a ajuns la o alocare de 10 miliarde euro anul acesta! Sunt schimbari in sistemul de sanatate fata de acum 10 ani? Nu sunt. Deci ori cat de multi bani vei acorda Sanatatii, nu se va vedea niciun rezultat, pentru ca banii se sifoneaza de catre cei din sistem . Atat timp cat medicii care lucreaza la stat pot lucra si in cabinete particulare, nu se va schimba nimic. Primul si cel mai important pas de facut este interzicerea celor care sunt platiti de stat sa lucreze si in cabinete particulare (transformarea lor in functionari publici).

      Corect.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb