Boloş: "Sunt investiţii în repere care ne definesc ca popor"

I.A.
Politică / 25 aprilie 2023

Boloş: "Sunt investiţii în repere care ne definesc ca popor"

Un număr de 27 de contracte de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea unor situri turistice care fac parte din programul "România Atractivă" au fost semnate astăzi, anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit news.ro.

Castelul Huniade, Cetatea Medievală Bistriţa şi mai multe biserici de lemn se numără printre obiectivele care vor fi restaurate.

Ministrul Marcel Boloş a afirmat: "Contractele pe care le-am semnat astăzi au, pe de o parte, o însemnătate economică pentru că vor aduce, fără îndoială, mai mulţi turişti în România şi vor stimula investiţiile private în activităţile turistice din zonele respective. Pe de altă parte, vorbim despre investiţii în repere care ne definesc ca popor, despre o cultură singulară clădită în secole pe care avem nevoie să o preţuim cu adevărat".

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MIPE, obiectivele finanţate sunt incluse în 9 din cele 12 rute care vor fi finanţate prin Componenta 11 - Turism şi Cultură din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

La evenimentul de semnare au participat, alături de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi secretarul de stat Csilla Hegedus, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai lăcaşurilor de cult care vor fi reabilitate şi modernizate în cadrul acestei componente din PNRR.

Marcel Boloş a declarat: "Până anul trecut, nimeni nu se încumeta să investească în clădiri de patrimoniu, chiar dacă ele sunt esenţa identităţii noastre. Din 2022, am lansat primele apeluri de proiecte şi am semnat primele contracte de finanţare care aduc România Atractivă la viaţă şi va fi un punct de referinţă internaţional. Vorbim despre obiectivele cuprinse în cele 12 rute turistice şi culturale ale Componentei 11 din PNRR, prin care vom investi 137,6 milioane euro pentru restaurarea a 256 obiective de patrimoniu şi 9,6 milioane de euro pentru promovarea unor rute turistice unice în Europa. Contractele pe care le-am semnat astăzi au, pe de o parte, o însemnătate economică pentru că vor aduce, fără îndoială, mai mulţi turişti în România şi vor stimula investiţiile private în activităţile turistice din zonele respective. Pe de altă parte, vorbim despre investiţii în repere care ne definesc ca popor, despre o cultură singulară clădită în secole pe care avem nevoie să o preţuim cu adevărat. Vreau să mulţumesc tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale şi ai lăcaşelor de cult prezenţi astăzi aici pentru că au pus umărul la îndeplinirea acestui obiectiv esenţial nu doar pentru noi, ci pentru toate comunităţile din jurul acestor situri şi pentru România".

Csilla Hegedus a transmis: "Mă bucur că atât de multe clădiri valoroase vor fi salvate datorită programului România Atractivă. Sunt încrezătoare că vor aduce beneficii comunităţilor locale după restaurare, deoarece scopul nostru este să atragem cât mai mulţi turişti în aceste locuri, crescând, astfel, veniturile comunităţii şi crearea de noi locuri de muncă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb