BOR, favorabilă vaccinării, dar nu se pronunţă în probleme medicale

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 21 decembrie 2020

BOR, favorabilă vaccinării, dar nu se pronunţă în probleme medicale

Pandemia a reprezentat o grea lovitură pentru activitatea de zi cu zi a Bisericii Ortodoxe Române. Măsurile de protecţie sanitară au dus la anularea unor pelerinaje sau la închiderea temporară a bisericilor, toate acestea generând o stare de tensiune între BOR şi autorităţi. Pe acest fond s-au făcut mai multe speculaţii legate de reacţia bisericii vizavi de vaccinarea populaţiei.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis că vestea apariţiei vaccinului anti-Covid este una bună, dar că este necesară informarea corectă a populaţiei cu privire la mai multe aspecte şi că Biserica nu se poate pronunţa în probleme de ordin strict medical. P entru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, spune Bănescu, "este necesară informarea corectă a populaţiei cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit şi sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, şi nu o obligaţie". În legătură cu "caracterul sigur al actului de vaccinare", cei care au autoritatea profesională şi morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiştii din domeniul medical respectiv, subliniază Bănescu. "Patriarhia Română salută vestea bună a apariţiei vaccinului care ar putea diminua şi stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunţa în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit şi despre care specialiştii în domeniu se pronunţă ei înşişi în mod gradual sau diferit", a declarat purtătorul de cuvânt. Poziţia Patriarhiei Române a fost şi rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esenţială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilităţii concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătăţii persoanei vaccinate."În concluzie, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil şi în totală cunoştinţă de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autorităţile competente şi receptată corect de cetăţeni. În acest mod, teama şi ezitarea vor fi învinse de încredere şi speranţă", a mai declarat Vasile Bănescu.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech împotriva Covid-19 va sosi în ţara noastră în perioada 26 - 31 decembrie, au anunţat autorităţile, urmând să înceapă imediat vaccinarea populaţiei, gradual, în funcţie de criterii legate de gradul de risc al anumitor grupuri de persoane.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dacă și cu parcă se dădeau in bărci într-o barcă.

    Daca Biserica nu se poate pronunța într-o problema medicală atunci ar trebui sa se poată pronunța în problema autentificării biometrice - a scanării sclavilor in magazine, toate fiind Semnul FIAREI clar.

    De ce atâta ezitare din partea BOR? Nu e clar că ne îndreptăm spre un fascism care va interzice Biserica și practica religioasă? 

    Puie bor! Punct.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb