BOR îşi întăreşte poziţia favorabilă vaccinării recomandate de medici

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 27 octombrie 2021

Catedrala Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a ţinut să precizeze, din nou, că poziţia instituţiei pe care o reprezintă a fost şi rămâne echilibrată, realistă şi deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte. În ultima perioadă au apărut mai multe înregistrări cu reprezentanţi ai BOR (preoţi, călugări...), în care aceştia vorbesc de conspiraţii şi au o poziţie clar anti-vaccinistă. Reacţia de acum a purtătorului de cuvânt al BOR survine apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, care le-ar fi vorbit credincioşilor despre faptul că există cipuri în vaccin şi despre un aşa zis Guvern Mondial creat de extratereştri. Vasile Bănescu a declarat pe marginea acestui subiect: "Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor". Vasile Bănescu a subliniat: "Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte. Centrele eparhiale de care aparţin aceste persoane care îşi permit să transmită mesaje publice para-bisericeşti în nume personal au datoria să intervină punctual şi să sancţioneze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituţie din România în această perioadă de pandemie".

Duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, a afirmat că vaccinul este "otravă", însăşi existenţa acestei pandemiei fiind negată. Scopul ar fi, susţine preotul, "reducerea masivă a populaţiei de pe Pământ şi instalarea unui Guvern mondial". Astfel de luări de poziţie nu sunt singulare, dar, tot mai des, conducerea BOR a ţinut să se delimiteze de ele.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Vaxxerul si nulitatea asta, Banescu nu trebuie criticat prea mult, pt ca el nu are nici in clin nici in maneca cu spiritualitatea ortodoxa, nefiind nici macar preot, fiind doar un om de mass-media, ce filozofeaza si jongleaza

    ca la circ cu notiuni de teologie ortodoxa! Pai, ascultati-i in inregistrari pe Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, Constantin Galeriu, Sofian Boghiu si cititi-l pe Dumitru Staniloaie si o sa vedeti acolo ce-nseamna spiritualitate ortodoxa, nu gandire „banesciana” eretica si vaccinista! 

    1. Lucrul mai dificil este că nu îl poți citi pe Dumitru Stăniloaie când ești întubat la ATI. Așa că mai bine o asculți pe Șoșoacă care e la concurență cu unii popi care au luat-o pe arătură. Să auzim de bine!

      Ca tot esti fan al serurilor astea pt cobai, eu zic sa-ti faci vreo 10 astfel de doze si iti garantez ca nu vei ajunge niciodata la ATI, ci intr-un cu totul alt loc, impodobit cu flori frumoase!

      Poti sa ne dai un citat in care unul dintre acesti parinti ne indeamna sa nu ne incredem in descoperirile stiintifice?

      Dacă faci pe prostul e traeaba ta. Dacâ totuși ești prost, rămăi așa!

    caracter slab acest banescu , prin urmare nu mai comentez nimic despre el . dar despre manipularile securiste , ca cei care nu vor sa se vaccineze , nu vor din cauza ca le cresc nu stiu ce , ca le baga in seringa crocodili si alte animale , sint pentru prosti , iar cei care le spun , sint cei ca banescu pusi de securitate sa imprastie prostii sa se compromita singuri dar si pe cei care cred ca vaxx da miocardita , pericardita , cheaguri , avc sau moartea .

    Deee.....domnul general sie daniel....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb