Braşovenii de la Autoliv România vor să angajeze 100 de ingineri la Iaşi

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 13 aprilie 2017

Braşovenii de la Autoliv România vor să angajeze 100 de ingineri la Iaşi

Aceasta este a doua companie din Braşov care îşi înfiinţează un centru de dezvoltare în Iaşi, după ce luna trecută Preh România a inaugurat o astfel de locaţie cu 50 de angajaţi

Compania braşoveană Autoliv România, specializată în producţia de sisteme de siguranţă auto, va deschide în cea de-a doua jumătate a anului un centru de inginerie la Iaşi, în clădirile United Business Center din ansamblul Palas Iaşi, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Autoliv vrea să deschidă centrul cu 100 de ingineri, dar estimează că în următorii trei ani va ajunge la peste 200 de ingineri la Iaşi. Centrul din Iaşi va fi o extindere a celui din Timişoara, unde în prezent activează peste 450 de ingineri, care dezvoltă şi testează sisteme de siguranţă auto.

"Creşterea accelerată din ultimii doi ani în Timişoara va fi acum susţinută de noul centru din Iaşi, care va dezvolta şi testa cu precădere software pentru produse Active Safety, de ultimă generaţie, dar şi pentru sisteme Passive Safety. Iaşiul este un oraş ofertant şi cu mult potenţial pentru IT, în general, şi pentru automotive, în special, ştiind că vom găsi aici ingineri bine pregătiţi profesional şi facultăţi de prestigiu, cu palmares foarte bun'', a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country Manager Autoliv România.

Decizia Autoliv de a deschide un centru de inginerie în Iaşi vine ca urmare a unei analize foarte atente a mediului local, dar şi datorită interesului manifestat de către inginerii şi studenţii de aici, cu ocazia participării Autoliv la diverse job shop-uri şi evenimente pentru aceştia, potrivit unui comunicat al companiei.

''După perioada incipientă şi de învăţare, desfăşurată cu sprijinul colegilor din Timişoara, locaţia din Iaşi va dezvolta proiecte proprii, în mod autonom, acoperind local cât mai multe activităţi necesare dezvoltării acestora. Pentru început, inginerii din Autoliv Iaşi îşi vor desfăşura activitatea în clădirile United Business Center, din ansamblul Palas Iaşi'', a spus Ionel Fierbinţeanu, fără să ofere informaţii despre suprafaţa închiriată.

A doua prezenţă în Moldova

Autoliv a inaugurat luna trecută o unitate de producţie a volanelor în Oneşti, judeţul Bacău, unde au fost angajaţi aproximativ 100 de oameni, aceasta fiind una dintre puţinele investiţii ale unui producător de componente auto în regiunea Moldovei. În acest an, Autoliv intenţionează să producă 200.000 de volane la fabrica din Oneşti, însă pentru anii următori compania are în plan să ajungă la o capacitate de producţie de 500.000 de volane, potrivit unor informaţii apărute în presa din Bacău.

Autoliv deţine în prezent fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania s-a aflat în 2015 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Compania a bugetat pentru acest an investiţii de peste 40 milioane de euro, pentru creşterea capacităţilor de producţie în fabricile de componente auto deţinute pe plan local. În cursul anului 2016, Autoliv România a asigurat prin planul de investiţii mărirea capacităţilor de producţie, pentru a putea furniza clienţilor săi volume crescute, în valoare de peste 10%, faţă de anul anterior, potrivit oficialilor Autoliv.

Compania produce în fabricile locale centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford, potrivit unor informaţii anterioare.

Principalele proiecte ale comaniei Autoliv în acest an sunt direcţionate spre segmentul centurilor de siguranţă şi sunt dezvoltate, în principal, cu clienţii existenţi. Oficialii companiei prognozează pentru 2017 o creştere cu 3% a pieţei, faţă de anul precedent.

Grupul auto suedez Autoliv a deschis prima fabrică din România, care produce centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbaguri, în anul 1997 la Braşov.

Luna trecută, şi braşovenii de la Preh România au inaugurat un centru de inginerie la Iaşi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De unde pana unde brasoveni? :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb