"Broker" Cluj a cumpărat 10% din Ves Sighişoara

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iulie 2011

Grigore Chiş

Grigore Chiş

Grigore Chiş: Vrem un reprezentant în conducerea Ves

Societatea de intermediere "Broker" Cluj a cumpărat 10% din acţiunile producătorului de vase emailate "VES" Sighişioara, în aceeaşi zi în care o companie deţinută de omul de afaceri Cătălin Chelu a raportat vânzarea a 10,48% din societate.

"Consider că acţiunea VESY este subevaluată în raport cu capitalurile companiei şi cu profitul operaţional raportat", a argumentat Grigore Chiş, directorul general al "Broker", decizia ca intermediarul să reintre în acţionariatul companiei, după ce anterior şi-a lichidat deţinerea.

"Intenţia noastră este să acumulăm acţiuni VESY şi să ne trimitem un reprezentant în Consiliul de Administraţie al societăţii", a mai spus Chiş, refuzând să comenteze dacă "Broker" a cumpărat pachetul de 10% de la Cătălin Chelu.

"Am cumpărat din piaţă, părţile implicate într-o tranzacţie sunt confidenţiale", a replicat directorul "Broker".

Mişcarea "Broker" la VES Sighişoara are loc într-o perioadă în care structura acţionariatului suferă modificări dese. După ce, la finele lunii mai, "Chimsport" Orăştie a fost raportată cu 45% din companie, în urmă cu cîteva zile, şi-a redus expunerea la 32,9%, coborând sub pragul de 33% la care legea pieţei de capital obligă acţionarii la lansarea unei oferte publice de preluare. În acelaşi timp, o firmă din Cipru, "Aquadune Limited Nicosia", a anunţat că deţine 17,12% din acţiunile VESY, fără ca vreo informaţie suplimentară să apară privind cine este în spatele off-shore-ului. În toată această perioadă, "Debrocons", compania lui Cătălin Chelu, a vândut "cu ţârâita" acţiuni VESY, aproape zilnic.

Revenirea "Broker" la VESY a dat naştere unor speculaţii că intermediarul l-ar ajuta pe Alexandru Fărcaş, preşedintele CA, să îşi consolideze controlul asupra companiei.

Pentru câteva şedinţe la rând, în mai, anul acesta, acţiunile VESY au atras atenţia investitorilor de la BVB, prin prisma evoluţiei lor, crescând sau scăzând cu 15% pe zi. Unii vorbeau atunci despre o încleştare între Cătălin Chelu şi Alexandru Fărcaş pentru controlul companiei. Chelu a ajuns la o deţinere de 22% din companie, după care a coborât la 16%.

Grigore Chiş neagă că l-ar ajuta pe Fărcaş, la VESY, invocând existenţa unei relaţii de parteneriat: "Nu îl ajutăm pe domnul Fărcaş să îşi consolideze controlul la VESY. Cu domnul Fărcaş suntem parteneri, la fel cum suntem şi la Chimica Orăştie, unde deţinem 6% din acţiuni. VES Sighişoara este detinută, practic, de Chimica Orăştie, prin intermediul Chimsport. Chimica deţine 99,9% din Chimsport".

Chimica Orăştie este deţinută, în proporţie de 63,35% de PAS Chimica Orăştie, potrivit informaţiilor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Alexandru Fărcaş este preşedintele Consiliului de Adminsitraţie al Chimica Orăştie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb