BTCXchange, prima firmă românească care converteşte Bitcoin în lei

A.C.
Comunicate de presă #IT / 13 iunie 2014

Moneda Bitcoin este convertibilă în leu de la sfârşitul anului trecut, o dată cu deschiderea primului exchange online dezvoltat de firma românească BTCXchange.

Bitcoin (BTC) este o monedă digitală, criptografică, fiind similară numerarului pe internet. Plata se face prin scanarea unui cod QR ce conţine adresa beneficiarului plăţii şi suma solicitată.

Pe pagina BTCXchange.ro se poate poate cumpăra şi vinde Bitcoin (BTC), în şi din lei, iar Horea Vuşcan, managerul firmei şi echipa sa lucrează să aducă BTC-ul la nivelul străzii, promiţând transparenţă şi seriozitate, potrivit comunicării.

"Obiectivul BTCXchange este să facă Bitcoin mai accesibil decât cardul bancar şi mai eficient decât statul la cozi. Ce avantaje oferă BTCXchange în raport cu alte soluţii de plată existente? În timp ce comisioanele prin carduri bancare sunt între 2-3%, BTCXchange anunţă comisioane zero datorită faptului că plăţile se fac direct între client şi furnizor, fără interpunerea unor terţi (cum ar fi băncile) şi termeni scurţi de operare a depunerilor şi retragerilor", se mai arată în comunicare.

Orice telefon, calculator sau tableta poate fi un POS prin aplicaţia BTCXchange, iar suportul pentru implementarea acesteia va fi gratuit.

Primele 20 de contracte semnate au 0% comision de schimb, în primii 2 ani de la semnare, iar apoi va fi o taxă de tragere de 0,01%.

Vuşcan asigură că totul este la vedere, plăţile prin BTC fiind ireversibile, având un grad de siguranţă mai ridicat decât în cazul plăţilor on-line uzuale.

"Dăm posibilitatea oamenilor de a investi într-un mod cât mai simplu şi sigur posibil", anunţă Vuşcan, care are în plan ca pe viitor oamenii să îşi poată plăti în Bitcoin de la utilităţi (curent, apă, căldură, internet, telefonie) până la achitarea parcării în oraş.

Tranzacţiile efectuate de la deschiderea BTCXchange însumează aproape 1,1 milioane de dolari.

Fondatorul BTCXchange anunţă că, prin firma Alien Concept au început deja construirea unui automat de BTC şi îşi doresc ca în anul care vine să implementeze un astfel de automat în fiecare mare oraş din România, se mai arată în comunicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb