BUGET TOTAL DE 11 MILIOANE DE EURO Sprijinul pentru tinerii întreprinzători, analizat în şedinţa de astăzi a Guvernului

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 20 octombrie 2010

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stimularea tinerilor întreprinzători pentru înfiinţarea de microîntreprinderi va fi analizat, astăzi de Guvern, a declarat, ieri, într-o întâlnire cu presa, Ion Ariton, ministrul Economiei. Bugetul programului este de un milion de euro în acest an şi câte cinci milioane de euro pentru anii 2011 şi 2012.

Dacă proiectul va fi aprobat, Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM (AIPPIMM) va acorda alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50% din valoarea proiectului de investiţii, dar nu mai mult de 50.000 de euro. De fondurile nerambursabile va beneficia atât tânărul care obţine credit, cât şi tânărul care cofinanţează planul de afaceri din surse proprii.

Pentru obţinerea de credite bancare, vor fi acordate garanţii de stat până la cel mult 80% din valoa-rea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 de euro, prin intermediul Fondului de Garantare. CAS-urile datorate de angajatori sunt scutite pentru veniturile a cel mult patru salariaţi, dar nu mai mult de echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare angajat. Întreprinzătorii debutanţi vor fi scutiţi de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului, cu ocazia constituirii microîntreprinderii.

Tinerii trebuie să reinvestească cel puţin 50% din profitul realizat în anul precedent, să angajeze cel puţin doi salariaţi la momentul obţinerii facilităţilor de finanţare şi să aibă în obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activităţi CAEN (exclus intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat).

Facilităţile nu se mai acordă din momentul în care cifra de afaceri pentru anul în curs depăşeşte echivalentul în lei a 500.000 de euro.

Facilităţile acordate prin acest program nu se pierd dacă microîntreprinderea se vinde sau se cesionează părţi sociale unui alt tânăr debutant, pe parcursul a trei ani cât are calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant.

La acordarea de facilităţi, vor avea prioritate planurile de afaceri care îşi propun investiţii cât mai în producţie sau servicii. Vor fi avantajaţi cei care vor crea cât mai multe locuri de muncă, vor investi în mediul rural şi vor pune în practică o afacere cu potenţial inovativ, creativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb