România este respectată în sectorul nuclear, la nivel mondial, pentru tradiţia de excelenţă de la Cernavodă şi în cercetarea de vârf, şi este admirată pentru curajul asumării tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, afirmă ministrul Energiei, Sebastian Burduja, conform unei postări pe pagina sa de socializare.
Acesta participă, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles.
Potrivit sursei citate, "Începe Summitul Energiei Nucleare la Bruxelles, cel mai important eveniment global la nivel înalt pentru sectorul nuclear. Este prima ediţie şi o zi istorică, în care şefi de state din întreaga lume se reunesc pentru a transmite un mesaj clar: lumea are nevoie de energie nucleară - energie sigură, la un preţ competitiv şi cu emisii zero. Sunt onorat să fiu aici alături de E.S. Klaus Iohannis, preşedintele României, şi delegaţia ţării noastre, inclusiv conducerea Nuclearelectrica", a scris ministrul, joi, pe pagina sa.
Conform paginii sale, "În sectorul nuclear, la nivel mondial, România este respectată pentru tradiţia de excelenţă de la Cernavodă (Unităţile 1 şi 2) şi în cercetarea de vârf (reactorul ALFRED de generaţie IV). România este admirată pentru curajul asumării tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR), fiind printre statele care au şansa să găzduiască energia viitorului. România este recunoscută pentru generaţiile de experţi de prim rang, iar la Politehnica Bucureşti se formează deja, în singurul simulator de profil din Europa, viitorii specialişti şi operatori ai reactoarelor modulare. România îşi recapătă, treptat, ciclul nuclear integrat, inclusiv producţia de uraniu şi de apă grea, fiind capabilă să inoveze. La Cernavodă se construieşte a treia instalaţie de detritiere din lume, iar tritiul este combustibil candidat pentru viitoarele reactoare bazate pe fuziune nucleară - energia viitorului", a mai transmis Sebastian Burduja.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2024, 13:29)
Haideti sa revenim cu picioarele pe pamant:
- prioritatea 0 este asigurarea fondurilor pentru reparatia ( de fapt reconstructia) reactorului nr. 1 de la Cernavoda
- reactoarele SMR sunt faza unor proiecte conceptuale precum altele in tari cu resurse tehnice si financiare iar din evaluarile de pret rezulta ca investitia si deci si pretul de cost al energiei electrice ar fi cel putin dublu fata de cel de la Cernavoda .
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2024, 15:25)
fostul si viitorul presedinte .