Bursa regională de energie, lansată pe 11 noiembrie

A.C.
Companii #Energie / 9 aprilie 2014

Comitetul Director al Proiectului 4M Market Coupling (4M MC) a confirmat la reuniunea sa din 2 aprilie că se preconizează ca pieţele de energie electrică pentru ziua următoare din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România să funcţioneze în regim cuplat începând cu ziua de tranzacţionare 11 noiembrie pentru ziua de livrare 12 noiembrie, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În comunicat se arată că soluţiile aplicate în 4M MC, în prezent în curs de implementare, urmăresc compatibilitatea cu recent lansata cuplare a pieţelor din regiunea nord-vest europeană, cu ora limită de închidere a porţii de transmitere a ofertelor menţinută la ora locală 12:00 în conformitate cu decizia autorităţilor naţionale de reglementare.

Comitetul Director a stabilit reperele evoluţiei proiectului 4M MC în perioada următoare. Părţile proiectului se angajează să reconfirme data de lansare a proiectului în luna august, odată cu finalizarea unei părţi semnificative a procesului de implementare.

În luna septembrie sunt prevăzute ateliere de lucru coordonate la nivel naţional pentru participanţii la piaţă în scopul prezentării aranjamentelor finale şi furnizării de informaţii cu privire la testele care vor implica participanţii la piaţă. În acelaşi timp vor fi organizate la nivel local campanii de informare referitoare la implementarea noilor reguli de tranzacţionare şi la caracteristicile soluţiei PCR (Cuplarea prin Preţ a Regiunilor).

Cuplarea prin Preţ a Regiunilor (Price Coupling of Regions - PCR) este iniţiativa a şapte burse de energie europene (APX, Belpex, EPEX SPOT, GME, Nord Pool Spot, OMIE şi OTE), care furnizează o soluţie unică de cuplare prin preţ pentru calculul preţurilor la energie electrică în Europa şi alocarea capacităţii transfrontaliere pentru ziua următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb