BURSELE DIN LUME Curs negativ pe bursele străine, în aşteptarea alegerilor din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 7 noiembrie 2016

Curs negativ pe bursele străine, în aşteptarea alegerilor din SUA

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs negativ vineri, pe fondul temerilor legate de rezultatul alegerilor prezidenţiale care se desfăşoară în SUA, săptămâna aceasta, în condiţiile în care diferenţa dintre opţiunile pentru cei doi candidaţi, Hillary Clinton şi Donald Trump, este foarte mică. În plus, investitorii au temeri legate de sănătatea economiei Europei şi de disponibilitatea băncilor centrale de a-şi menţine politicile monetare relaxate.

Titlurile "Erste Group Bank" AG au coborât cu 7%, la 26,19 euro, după ce banca austriacă a estimat o profitabilitate în scădere pentru 2017.

Acţiunile "Commerzbank" AG au scăzut cu 0,9%, la 5,98 euro. Cea de-a doua mare bancă germană a raportat pierderi pentru trimestrul al treilea din 2016.

Acţiunile grupului britanic de telefonie "Vodafone" Plc s-au depreciat cu 1,8%, la 213,65 pence. Subsidiara "Vodafone" din Olanda şi-a vândut operaţiunile de telefonie fixă către "T-Mobile", divizia locală a "Deutsche Telekom" AG.

În acelaşi sector, titlurile "Orange" SA din Franţa au pierdut 1,5%, ajungând la 13,80 euro. Procurorii i-au cerut şefului "Orange", Stephane Richard, să depună mărturie în procesul în care Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, este acuzată de neglijenţă în afacerea Tapie-Credit Lyonnais.

Acţiunile "LafargeHolcim" Ltd., cel mai mare producător mondial de ciment, au urcat cu 1,2%, la 51,35 franci elveţieni. Compania a anunţat că este în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor financiare din acest an.

Titlurile grupului auto german BMW AG au scăzut cu 0,03%, la 75,01 euro, deşi acesta a anunţat că profitul său operaţional a depăşit estimările analiştilor în trimestrul al treilea din 2016.

Acţiunile "L'Oreal" SA au crescut cu 2,2%, la 165,10 euro. Producătorul francez de cosmetice a raporat vânzări trimestriale peste estimări, în baza cererii din America de Nord.

Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 1,4%, la 6.693,26 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,8%, la 4.377,46.

În Statele Unite, acţiunile au scăzut vineri, investitorii speculând că banca centrală americană va majora dobânda luna viitoare.

Titlurile băncii de investiţii "Morgan Stanley" s-au depreciat cu 0,1%, la 32,78 dolari, însă cele ale "Bank of America" Corp., al doilea mare grup bancar din SUA, au urcat cu 0,4%, la 16,55 dolari.

Acţiunile "NRG Energy" Inc., producător de utilităţi au crescut cu 8,9%, la 11,03 dolari (cel mai mare avans din decembrie până în prezent). Compania şi-a majorat estimările de profit pe 2016.

Titlurile "Mohawk Industries" Inc. s-au apreciat cu 7,8%, la 190,75 dolari, după ce producătorul de pardoseli a anunţat rezultate financiare peste aşteptări.

Indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,2%, la 2.085,18 puncte, Dow Jones Industrial Average - tot cu 0,2%, la 17.888,28.

În Asia, acţiunile au coborât vineri, pe fondul tensiunilor legate de rezultatul alegerilor din SUA.

Titlurile operatorului bursier Hong Kong Exchanges & Clearing" Ltd. au consemnat un declin de 0,3%, la 199,70 dolari HK, din cauză că acesta a raportat un profit în scădere.

Acţiunile companiei petroliere "Cnooc" Ltd. au pierdut 0,7%, atingând 9,75 dolari HK, în condiţiile în care preţul ţiţeiului a scăzut cu peste 8% săptămâna trecută, din cauza creşterii record a stocurilor de profil din SUA.

Titlurile "China International Capital" Corp. au fost suspendate de la tranzacţionare, investitorii aşteptând ca banca de investiţii să anunţe "o achiziţie substanţială" la patru luni după ce informa că negociază cu China Investment Securities Co. pe marginea unor oportunităţi de investiţii.

Acţiunile grupului sud-coreean "Samsung Electronics" Co. s-au apreciat cu 0,7%, la 1,627 milioane woni. Compania, care are deja probleme din cauza retragerii de pe piaţă a smartphone-urilor Galaxy Note 7, a anunţat că recheamă la service, în SUA, circa 2,8 milioane de maşini de spălat din cauza riscului de deschidere a uşilor în timpul funcţionării.

Indicele Kospi al Bursei din Seul a scăzut cu 0,1%, la 1.982,02 puncte, Hang Seng al pieţei din Hong Kong - cu 0,1%, la 22.642,62.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb