Buzăul înregistrează primele cazuri de gripă, după o pauză de doi ani

ANA FELEA
Miscellanea #Sănătate / 18 martie 2022

Sursă foto: Pixabay

Sursă foto: Pixabay

Medicii buzoieni sunt din nou în alertă după ce vineri, 18 martie, Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa în judeţ a unui virus care se transmite extrem de rapid, mai ales în rândul copiilor. Este vorba despre virusul gripal de tip A pentru care Direcţia de Sănătate Publică Buzău a primit confirmarea în cazul a doi copii.

"Este vorba despre doi fraţi din mediul rural care s-au prezentat cu simptomatologie specifică la Urgenţe PEdiatrie. Acolo li s-au făcut teste rapide şi au ieşit pozitive, însă pentru un diagnostic sigur au fost trimise probe la Bucureşti, iar astăzi a venit rezultatul care confirmă prezenţa virusului gripa de tip A în judeţ", a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog şef în cadrul DSP Buzău.

De altfel, cazuri de gripă au fost depistate şi în cabinetele private din municipiul Buzău. De exemplu, medicul Alina Iordache a făcut o postare pe pagina de Facebook prin care anunţa că au fost înregistrate mai multe cazuri de gripă de tip A şi îndemna părinţii să-şi testeze copilaşii la primele semne de boală şi să nu le mai administreze antiobic.

"Din păcate, în acest moment avem multe cazuri de gripa tip A în oraş, printre colectivităţile de elevi din câte am aflat eu. Dacă aveţi copii în colectivitate şi acuză durere de gât, au febră, frisoane, stare generală alterată, ochi injectaţi, nas infundat sau care curge, bine ar fi să faceţi şi un test de gripă. Gripa este o boală produsă de virusul gripal, nu este nevoie de antibiotic decât în cazurile complicate, tratamentul de elecţie este cu Tamiflu( Oseltamivir)", a scris Alina Iordache, medic pediatru.

Primele cazuri de gripă vin la o scurtă perioadă după ce s-a renunţat la portul măştii în spaţiile publice şi chiar şi în unele şcoli, deşi specialiştii au recomandat ca în colectivităţile de elevi să se păstreze această măsură de protecţie. În acest context, Carmen Scântei atrage atenţia ca masca să fie purtată pentru că aşa se pot trasmite cu uşurinţă şi alte boli. Un alt aspect care îi îngrijorează pe medici este acperirea vaccinală antigripală la nivelul judeţul Buzău care, din păcate, nu este la nivelul dorit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb