Buzăul va avea heliport până la finalul anului 2022

ANA FELEA
Miscellanea / 31 martie 2022

Buzăul va avea heliport până la finalul anului 2022

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunţat, astăzi, că a demarat realizarea unui obiectiv extrem de important pentru judeţ şi care ar putea reprezenta o şansă la viaţă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă şi care au nevoie de transfer către o unitate medicală din Bucureşti. Este vorba despre realizarea unui heliport la Buzău, obiectiv care lipseşte din judeţ dar care este extrem de necesar mai ales că Buzăul este traversat şi de o şosea europeană unde au loc frecvent accidente rutiere grave, iar unii pacienţi ar avea nevoie de transfer de urgenţă către clinici din Capitală.

La Buzău se fac şi în prezent transferuri cu ajutorul elicopterelor SMURD, iar locul de preluare al bolnavilor este curtea fostului Liceu de Poliţie Buzău, actualmente Centru Multifuncţional de Pregătire Schenghen, într-un spaţiu care nu este însă amenajat în acest sens. Potrivit preşedintelui Neagu aceasta a fost o soluţie adoptată în regim de urgenţă, în urmă cu doi, când Stadionul de Atletism, acolo unde aterizau elicopterele SMURD, a fost modernizat. De asemenea, s-a încercat amenajarea unui heliport şi prin proiectul ce presupune extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe , însă nici aici spaţiul nu a permis un astfel de obiectiv.

În aceste condiţii, au fost căutate alte soluţii, iar Petre Emanoil Neagu a anunţat astăzi că Buzăul va avea heliport în curtea fostului Liceu de Poliţie Buzău, actualmente Centru Multifuncţional de Pregătire Schenghen. Practic, acolo unde aterizează şi în prezent însă spaţiul va fi amenajat aşa cum trebuie.

"Am discutat cu domnul comandant al Centrului Multifuncţional de Pregătire Schenghen care, de principiu, a fost de acord, dar aşteaptă şi dânsul şi noi aprobările de la forurile superioare. Evident sunt de făcut anumite hârtii, trebuie trecut de un circuit birocratic şi sper eu ca acest lucru să se rezolve până în vară. În momentul în care avem acceptul, noi ne apucăm de treabă şi realizăm acel heliport cu balizaj corespunzător din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean. Locul identificat este ideal, există căi de acces, este tot timpul păzit şi asigură şi un grad sporit de confidenţialitate", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

Este vorba despre o investiţie ce se va ridica la circa 200.000 de euro şi va presupune realizarea unui heliport modern, iluminat, cu tot ce îi trebuie pentru ca preluarea pacienţilor să se facă în condiţii de siguranţă.

" Vrem să facem un heliport modern. Este cel mai bun loc din punctul meu de vedere, este şi securizat şi are şi căi de acces rutiere", a spus Petre Emanoil Neagu.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău susţin necesitatea acestei investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb