BVB Acţiunile "Siretul" Paşcani au fost preferate de investitori

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 mai 2004

Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de joi a scăzut faţă de nivelul de vineri, pe fondul aprecierii cursurilor la aproape jumătate din titluri. Evoluţia indicilor bursieri s-a înscris pe un trend uşor crescător. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de BET-FI, de 1,9% (199,05 puncte) faţă de şedinţa precedentă. Valoarea tranzacţiile cu titluri emise de societăţile de investiţii a fost de 23,4 miliarde de lei, aproape 50% din totalul bursier.

Societatea "Cemacom" Zalău a raportat ieri că deţine 7,05% din capitalul social al "Cercon Arieşul" Câmpia Turzii. Emitentul îşi desfăşoară activitatea în domeniul materialelor de construcţii şi are un capital social de 14,6 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 lei.

"Siretul" Paşcani

Cursul acţiunilor "Siretul" Paşcani s-a înscris pe un trend descrescător, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 800.000 de acţiuni în valoare de 8,8 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 40.000 de acţiuni, preţul transferului fiind de 11.000 lei/acţiune.

Tranzacţia a fost realizată în prima parte a şedinţei. "Siretul" Paşcani va înregistra la data de 11 mai majorarea capitalului social, acţionarii înregistraţi la data respectivă în Registrul Acţionarilor vor beneficia de 0,6 acţiuni gratuite la o acţiune deţinută. Tot la acea dată, va fi splitată valoarea nominală a acţiunilor de la 2.500 lei la 1.000 lei.

SIF "Moldova"

Preţul acţiunilor SIF "Moldova" a scăzut în prima parte a sesiunii pînă la 3.800 lei/acţiune, ca urmare a lansării de către un investitor a unui ordin de vînzare de 500.000 de titluri. De la jumătatea şedinţei, evoluţia cursului s-a înscris pe un trend crescător, ultima tranzacţie fiind realizată la preţul de 3.960 lei/acţiune, în creştere cu 2,1% faţă de nivelul de la sfîrşitul sesiunii de miercuri. La preţul maxim al zilei, de 4.000 lei/acţiune, au fost efectuate patru tranzacţii cu pachete mici de acţiuni.

"Banca Transilvania" Cluj

Acţiunile "Banca Transilvania" au fost intens tranzacţionate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, valoarea totală a tranzacţiilor ridicîndu-se la nivelul de 7,4 miliarde de lei. Preţul titlurilor a oscilat între 5.700 lei şi 5.800 lei/acţiune, la acesta din urmă fiind încheiată şi ultima tranzacţie. În partea a doua a sesiunii a fost transferat un pachet de 117.000 de titluri TLV la preţul de 5.750 lei/acţiune.

SIF "Oltenia"

Cursul titlurilor SIF "Oltenia" a avut o evoluţie asemănătoare cu cel al titlurilor SIF "Moldova" şi anume a scăzut în prima parte a sesiunii bursiere, după care trendul s-a inversat. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 180.000 de acţiuni, preţul tranzacţiei fiind de 3.840 lei/acţiune.

În cadrul şedinţei de ieri, titlurile SIF5 au înregistrat cel mai mare volum de tranzacţionare. Valoarea totală a transferurilor efectuate ieri cu titluri SIF "Oltenia" a fost de 8,2 miliarde de lei, la un număr de peste 2,1 milioane de acţiuni tranzacţionate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb