BVB Indicii au deschis săptămâna pe "roşu"

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 iulie 2010

Indicii au deschis săptămâna pe "roşu"

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la circa 10 milioane de lei, fiind în uşoară creştere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate vineri.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au început şedinţa de ieri în scădere uşoară, fiind contaminate de evoluţia pieţelor externe.

Sectorul SIF a avut de suferit, după ce a continuat trendul negativ, consemnând corecţii de până la 0.78% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 20.735 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,58%, în şedinţa bursieră de ieri, ajun­gând la 4.862 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut 0,96%, până la 2.954 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 2,17 milioane lei, în total fiind transferate 1,75 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a coborât la 1,25 lei/acţiune.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au continuat şi ele deprecierile semnificative de vineri, marcând o cădere de 1,55%, până la 0,955 lei/unitate.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au ieftinit şi ele cu aproape 1%, la 10,9 lei/titlu, în urma unor transferuri de 0,65 milioane de lei, ocupând locul trei în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Erste Group Bank" (simbol EBS) au însumat 0,38 milioane de lei.

Cursul acţiunilor "COMCM" Constanţa (simbol CMCM) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 14,63%, ajungând la 0,245 lei, în timp ce acţiunile companiei "Prefab" Bucureşti (simbol PREH), controlată de omul de afaceri Petre Marian Miluţ, au consemnat o apreciere de 13,95%, până la 2,45 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb