CA SĂ URGENTEZE ADOPTAREA PROIECTULUI PSD strânge semnături pentru plafonarea preţurilor energiei şi gazelor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 21 septembrie 2021

Pentru a urgenta adoptarea proiectului legislativ iniţiat de ei, liderii social-democraţi au decis, ieri, în cadrul Biroului Permanent Naţional, să lanseze o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor energiei, gazelor şi combustibililor.

"Am depus în Parlament iniţiativa noastră legislativă privind plafonarea, proiectul având toate semnăturile senatorilor şi deputaţilor PSD. Am cerut ca proiectul de act normativ să fie dezbătut şi votat în procedură de urgenţă. Campania de strângere de semnături pe care o începem are rostul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte formaţiuni politice. Miercuri ne vom întâlni cu reprezentanţii celor mai importante organizaţii patronale ce reprezintă IMM-urile, care sunt afectate şi ele de valul de scumpiri la energie, gaze şi combustibili şi vom discuta despre iniţiativa noastră legislativă. Referitor la proiectul de act normativ, PSD a propus două componente: una de plafonare - media preţurilor în ultimele şase luni, între martie şi septembrie, iar a doua e de compensare prin care îi sprijinim pe cetăţeni cu o sumă de bani care ţine cont de diferenţa între valoarea facturii şi aceea la care plafonăm preţurile. E o lege pe care am gândit-o flexibilă pentru a fi dezbătută şi votată rapid în Parlament, astfel încât plafonarea să devină urgent o realitate", a declarat senatorul Radu Ştefan Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, în cadrul conferinţei de presă susţinută, ieri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice social-democrate.

El a amintit că probleme privind creşterea preţurilor în domeiul energiei şi gazelor va fi discutată şi în cadrului comisiei parlamentare de anchetă înfiinţată săptămâna trecută şi că speră, în urma audierilor, să aflăm lucruri ce perturbă piaţa energiei şi care pot fi reglate prin propuneri legislative menite să consolideze preţuri mai mici pentru cetăţeni şi pentru IMM-uri.

În cadrul conferinţei, Radu Oprea a amintit şi despre moţiunea de cenzură care face obiectul conflictului juridic ce urmează a fi soluţionat de Curtea Constituţională în 28 septembrie. "Dacă CCR va declara neconstituţională moţiunea depusă de USRPLUS şi AUR, atunci vom depune imediat moţiunea de cenzură iniţiată şi semnată de toţi parlamentarii PSD şi ne dorim ca ea să fie susţinută şi votată de toate forţele politice care se declară în opoziţie. Dacă moţiunea USRPLUS şi AUR va fi declarată constituţională, vom sprijini demersurile în cadrul Birourilor Reunite Permanente pentru ca ea să ajungă la vot în plenul Parlamentului şi PSD va vota această moţiune de cenzură", a concluzionat Radu Oprea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. fa-te mircea ca lucrezi ! fa-te psd ca faci opozitie ! stergeti-va undeva cu semnaturile voaste , va prinde vara cu ele !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb