"Cabernet Sauvignon Rose" de la Ostrov, în ediţie limitată
CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 8 aprilie 2011
Luna aprilie a acestui an a fost aleasă de producătorul de vinuri "Domeniile Ostrov" pentru a lansa pe piaţă o ediţie limitată de "Cabernet Sauvignon Rose". Ediţia este formată din 14.000 de sticle numerotate.
Constantin-Theodor Ilinca, directorul general al companiei "Domeniile Ostrov", a caracterizat astfel ediţia: "Am creat din producţia lui 2010 un vin special, fresh, pentru perioada caldă a anului. Intenţionăm să-l dedicăm consumatorilor cu gusturi rafinate, gândindu-ne în special la publicul feminin".
Palatul Mogoşoaia a fost gazda evenimentului organizat de "Domeniile Ostrov", odată cu sărbătorirea Anului Internaţional Liszt, făcându-se o simbioză între vinul fin şi muzica suavă. Constantin-Theodor Ilinca a promis asistenţei de la Palatul Mogoşoaia că lansările pe care le va organiza în acest an vor fi în context cultural, cu o anume dedicaţie. Dragostea de muzică bună a fost şi motivul pentru care Constantin-Theodor Ilinca a ales ca imaginea "Domeniilor Ostrov" să fie reprezentată de pianistul Lucian Velciu.
Rose-ul de la "Domeniile Ostrov" are o serie de caracteristici tehnice care îl fac să fie flexibil în asocierile cu mâncarea. Poate fi asociat cu cele mai sofisticate preparate culinare, dar şi cu cele tradiţionale. Trebuie răcit până la 15 grade Celsius, fiind un vin sec, cu o concentraţie de alcool de 12,5%.
"Domeniile Ostrov" au un portofoliu bogat, cu vinuri sub numele "Cetatea Durostorum", "Canaraua Fetii", "Domeniile Ostrov", "Cosa di Vino" şi "Vinăria Ostrov".
Soiurile cultivate de companie sunt "Merlot", "Cabernet Sauvig-non", "Fetească Neagră", "Pinot Noir", "Syrach" şi "Rebo" pentru vinurile roşii şi "Sauvignon Blanc", "Chardonnay", "Pinot Riesling Italian", "Muscat Ottonel" etc. pentru vinurile albe. Toate sunt cultivate în podgoria Ostrov, cu un areal viticol de 1300 de hectare, situat pe malul drept al Dunării, la graniţa dintre România cu Bulgaria.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2011, 10:59)
1300 de hectare!!!!!!!mai scade