California va avea cel mai ridicat salariu minim pe economie din SUA

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2006

Guvernatorul statului american California Arnold Schwarzenegger şi legislativul acestui stat au ajuns la un acord pentru a majora salariul minim în acest stat la cel mai ridicat nivel din SUA. Conform acordului convenit de guvernatorul republican şi legislativul federal dominat de democraţi, salariul minim în California va creşte în următoarele 18 luni cu 1,25 dolari până la 8 dolari pe oră. Acordul prevede o primă majorare cu 75 de cenţi pe oră în luna ianuarie 2007, urmată de o nouă majorare cu 50 de cenţi pe oră în luna ianuarie 2008.

Noul salariu minim de 8 dolari pe oră va fi cu 25 de cenţi mai mare decât a oferit iniţial Arnold Schwarzenegger, în schimb democraţi au renunţat la cererea de ajustare automată a salariilor în funcţie de creşterea inflaţiei. Schwarzenegger, recunoscut pentru politica sa fiscală de orientare conservatoare şi legăturile cu grupurile de afaceri interesate de costul mâinii de lucru, a apreciat că în ultima vreme economia statului California şi-a revenit suficient de mult pentru ca firmele să-şi permită să plătească angajaţilor un salariu mai mare. La rândul lor, democraţii au apreciat că acordul va fi în folosul angajaţilor cu salarii mici, informează Rompres.

În schimb, atât grupurile de afaceri, cât şi sindicatele nu au fost mulţumite de acordul convenit, primii pentru că o creştere a salariilor atrage după sine o reducere a resurselor companiilor, iar cei din urmă pentru că acordul nu prevede ajustarea automată a salariilor în funcţie de evoluţia inflaţiei. Analiştii apreciază că Schwarzenegger încearcă în ultima vreme să strângă cât mai multe voturi din partea electoratului democrat, în încercarea de a fi reales pentru un nou mandat de patru ani. În acest sens, Schwarzenegger a semnat un alt proiect legislativ destinat să facă din California unul din cei mai mari producători de energie solară din lume, în acelaşi timp demarând discuţiile pentru o altă lege care să limiteze emisiile de gaze cu efect de seră, ambele ideii fiind populare în rândul electoratului de orientare democrată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb