Industria HoReCa a reprezentat 0,9% din scăderea economică de 4,6% înregistrată în prima jumătate a anului current, ne-a declarat Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR). Domnia sa ne-a precizat că extrapolând la întreg anul contribuţia HoReCa la scăderea economică ar însemna 1,8%, ceea ce reprezintă un procent enorm.
Totodată, preşedintele FIHR a mai adăugat că business-urile din HoReCa au scăzut în prima jumătate a anului cu 70%.
"Cu toate că lunile iulie şi august au fost ceva mai bune, datorită vacanţelor atât în ţară, cât şi în afară, nu ne aşteptăm la o revenire. Din păcate credem că în perioada următoare ne vom confrunta cu o situaţie dificilă şi vom suferi în continuare pierderi", a mărturisit Călin Ile.
Domnia sa a subliniat şi importanţa sprijinului din partea Guvernului.
"Dacă Guvernul nu ia rapid măsuri care să vină în sprijinul industriei HoReCa, riscul de colaps este mare. Mă refer aici la măsuri ca anularea unor taxe pentru întregul sector şi urgentarea de granturi europene", a mai adăugat Călin Ile.