Camera de Comerţ a Municipiului Bucureşti va deschide o reprezentanţă în Emiratele Arabe Unite

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 13 aprilie 2009

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti va deschide în Emiratele Arabe Unite o reprezentanţă ce va deservi întreaga zona a Golfului. De asemenea, CCIB a lansat către camerele de comerţ emirateze invitaţia de a veni în România, la târgurile şi expoziţiile specializate organizate de ROMEXPO, aceasta fiind o cale de a intra pe piaţa româneas­că. Potrivit preşedintelui CCIB, domnul Sorin Dimitriu, vor fi deschise, cu costuri minime, expoziţii permanente cu produse româneşti în Emirate şi cu produse emirateze în România.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în luna aprilie, o misiune economică în Emiratele Arabe Unite (EAU). Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene şi vicepreşedinte al CCIR, a declarat: "Aceasta este prima misiune economică în Orientul Mijlociu a noii conduceri a CCIB şi face parte din noua noas­tră strategie de abordare cu prioritate a pieţelor din afara Uniunii Europene".

Cu ocazia întâlnirilor cu oameni de afaceri emiratezi, preşedintele CCIB le-a adresat acestora invitaţia de a dezvolta afaceri în ţara noastră: "România are un potenţial deosebit în ceea ce priveşte investiţiile în domenii precum turismul, industria agro-alimentară, energia verde, echipamentele energetice, instalaţiile industriale complexe etc. România este afectată de criză într-o măsură mult mai redusă decât ţările din vestul Europei şi decât SUA, atât datorită lipsei unor instrumente financiare sofisticate, cât şi politicii prudenţiale a Băncii Naţionale a României."

Domnia sa a adăugat: "Îi încurajăm pe membrii noştri să meargă în Emiratele Arabe Unite (EAU). În acest sens, în viitorul apropiat, vom organiza o misiune economică specializată dedicată firmelor din domeniul proiectării industriale şi civile". Cu ocazia acestei misiuni, a fost semnat un acord de colaborare între Camera bucureşteană şi CCI Sharjah. "Ca membru al Uniunii Europene, România poate constitui o poartă de intrare pentru produsele emirateze către regiunea de sud-est a Europei. De aceea, sperăm ca prin această misiune de afaceri şi prin încheierea acordului de cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industrie Sharjah să contribuim la intensificarea raporturilor economice şi comerciale dintre ţările noastre", a apreciat Sorin Dimitriu.

EAU este cel mai important partener economic al României în Orientul Mijlociu şi Africa, o piaţă considerabilă pentru mărfurile româneşti şi un important punct de tranzit pentru exporturile româneşti către alte state din Golf. Volumul schimburilor bilaterale a înregistrat, la sfârşitul anului 2008, peste jumătate de miliard de dolari, din care exporturile româneşti către EAU au reprezentat peste 462 milioane dolari, iar importurile din EAU - peste 60 milioane dolari.

Volumul schimburilor bilaterale România-EAU a înregistrat, la sfârşitul anului 2008, peste jumătate de miliard de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb