CARMEN DAN:  "Am găsit în apartament un dispozitiv de înregistrare audio, ascuns în priză"

S.A.
Politică / 30 noiembrie 2017

Carmen Dan (Sursa foto: Gov.ro)

Carmen Dan (Sursa foto: Gov.ro)

Ministrul a anunţat că va depune plângere la Poliţie pentru violare de domiciliu

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat aseară că a descoperit în locuinţa sa un dispozitiv de înregistrare care pare să fie unul de înregistrare audio, precizând că a sesizat Poliţia care a deschis un dosar penal, informează Agerpres.

Carmen Dan a spus, la România TV: "Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv care după prima verificare pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuinţă a RAAPPS-ului (Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, n.r.) şi în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, aşa cum era normal şi firesc, am sesizat organul competent, Poliţia Română, care a făcut demersurile necesare. Înţeleg că s-a înregistrat un dosar penal".

Oficialul a adăugat că este vorba despre o locuinţă închiriată, iar dispozitivul a fost găsit "mascat" în interiorul unei prize.

Ministrul a mai spus: "Aş prefera să nu dau foarte multe amănunte, pentru că sunt informaţii care fac parte din ancheta penală. Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până şi locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie''.

Carmen Dan a arătat că nu beneficiază de serviciile SPP, punctând că va face o plângere pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private: "Eu nu beneficiez de SPP (Serviciul de Pază şi Protecţie, n.r.), nu mi s-a părut deloc important să am o protecţie specializată, nu am folosit niciodată dispozitivele pe carele-aş avea la îndemână pentru a-mi exercita funcţia de ministru, nu am pe nimeni în faţa casei, nu opresc lumea la intersecţie, stau la stop ca fiecare cetăţean aflat în trafic. Mi se pare destul de grav ce se întâmplă. Îmi doresc tare mult să se lămurească de ce în casa unui demnitar este posibil să existe un astfel de dispozitiv. De aici încolo sunt la dispoziţia organelor de cercetare. (...) Urmează sa fac o sesizare pentru violare domiciliu şi violarea vieţii private".

Ministrul a explicat că, fiind membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), are acces la informaţii clasificate şi i s-a părut firesc şi legal să anunţe organele competente. Carmen Dan a spus: "Mi s-a părut normal şi firesc şi legal să procedez în consecinţă, să sesizez organele competente, pentru că nu este un lucru pe care să-l tratez cu discreţie, tocmai prin prisma funcţiei pe care o deţin, tocmai prim prisma faptului că sunt membru în CSAT şi am acces la informaţii clasificate cu nivel înalt de clasificare şi pentru că, până la urmă, sunt ministru de Interne. Ce mi se pare cu totul şi cu totul anormal este că am găsit acest dispozitiv în spaţiul meu privat. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie".

Reprezentanţii Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au anunţat că dispozitivul a fost ridicat şi urmează să fie expertizat.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Mafia securistă?

    Marincea spune că SRI nu pune microfoane de 200 lei. Ei au de ultimă generație, de 35 lei. Cumpărate cu sacul din China ajung și la 3,5 lei. 

    1. Deci aceste microfoane atit de ieftine pot sa o violeze de 2 ori pe ministra de interne....odata-n domiciliu si odata-n viata privata....

      Nici securiștii nu-s mai scumpi, tot ieftini.

      Ce viață privată? De unde au venit ei, aveau privata în curte. 

    Daca l-a gasit, atunci cu siguranta nu este de la SRI.

    1. Ai văzut prea multe filme cu Silvestru Delon.

      Sigur, e posibil să-i fi căzut cuiva un microfon în duza prizei tocmai la Carmen Dan în casă. Nu-i exclus! 

      Da, a folosit SRI-ul unul ieftin de duzina si l-a pus atat de prost incat l-a dibuit acolita lui Dragnea imediat ce a bagat ceva in priza aia si tocmai acum cand Dragnea si PSD-ul sunt in corzi iar romanii au zile libere pentru proteste. Explicatia asta cu microfonul tine la electoratul PSD-ului, ala inteligent de nu vede groapa nici dupa ce a cazut in ea.

      De câtă încredere se bucură profesioniștii SRI. Acum câțiva ani, o victimă a Securității a găsit sub pat o cutie de lemn cât o valiză, dar cu microfon.

      Electoratul inteligent de dreapta chiar crede că SRI se ocupă de cercetarea vieții pe Marte. Urechea și timpanul au fost, asta au rămas.

      Când vă scapă stenograme în presă din buda judecătorului Mustață, sunteți foarte mândri de inteligența voastră. 

    Esti sigura madam ca nu l-ai pus singura acolo? Poate asa gsesti un motiv sa te lupti cu statul paralel mai abitir.

    1. Nimeni nu poate dormi de grija SRI.

      Auzi ce acuzații mai poate aduce ciuma roșie statului paralel. Păi, ce interes ar avea statul paralel să-i urmărească pe cei care-i hărțuiește de când au fost numiți în funcție? 

    Din informatiile ...mai pe sursa....se zice ca baiatul ei a pus acest dispozitiv...dintr-o simpla joaca...sa vada cum reactioneaza mama.....Baiatul nu credea ca va ajunge chiar asa repede in masmedia....

    1. Ce frumos se pătează toate pseudonimele propagandei securiste.

      .......Va referiti la ...aparatul audio gasit de d-na ministru Carmen ,ca fiind pe pozitia de pseudonim..??? accept si varianta aceasta...

      Din informații mai pe surse zaza este Coldea.

    Doamna ministra stie foarte bine unde trebuie sa se adreseze cind este violata. Dar sa vedem si noi, coana Bibico, "dovezile".

    1. Ai fi vrut să meargă închis?

      E o problemă internă a SRI? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb