"Casa Verde", la Parchet

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2023

"Casa Verde", la Parchet

English Version

Programul Casa Verde va fi cercetat de procurorii Parchetului General după ce inspectorii Corpului de Control din cadrul Ministerului Mediului au constatat că există scurgeri de informaţii care nu sunt de interes public şi care ar putea să favorizeze anumite firme, a declarat ministrul Mircea Fechet, citat de HotNews.ro.

"Am studiat raportul corpului de control pe care l-am şi aprobat. El prezintă situaţia aşa cum a fost semnalată în presă, respectiv faptul că există suspiciuni cu privire la scurgeri de informaţii care nu sunt de interes public şi care ar putea să favorizeze anumite firme. În acest sens pe lângă faptul că există o verificare şi din partea autorităţii pentru protecţia datelor cu caracter personal, având în vedere ca încrederea în instituţiile statului se construieste foarte greu şi se pierde foarte uşor, în această situaţie am hotărât şi am disupus trimiterea raportului corpului de control şi către Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a declarat, conform sursei citate, Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, inspectorii Corpului de control nu sunt specializaţi în descifrarea modalităţii în care anumite baze de date au fost sau nu interogate în afara legii şi tocmai de aceea raportul primit de ministru a fost redirecţionat către procurori, mai ales că a existat un număr ridicat de sesizări primite din partea cetăţenilor şi a beneficiarilor programului Casa Verde.

Ministrul Fechet afirmă că beneficiarii "au fost contactaţi de anumite entităţi care nu aveau cum să intre în posesia acestor informaţii decât ca urmare a unor scurgeri de date de la Ministerul Mediului, mai concret de la Administraţia Fondului pentru Mediu, peste care s-a adăugat şi ceea ce colegii mei au verificat deja, respectiv modul în care sunt gestionate acele informaţii şi baze de date; aceştia au descoperit că într-adevăr ar putea exista anumite vulnerabilităţi în ceea ce priveşte accesarea acelor baze de date".

Ministrul Mediului susţine că numărul de sesizări şi reclamaţii pe care le-a primit personal pe email şi WhatsApp este probabil mai mare decât cele transmise Ministerului.

"Dar şi una dacă ar fi existat şi ar fi fost întemeiată, aş fi procedat în aceeaşi manieră, adică să am toleranţă zero faţă de astfel de practici care, dacă se confirmă a fi adevărate, nu doar că ar trebui să plătească cei vinovaţi, dar şi mai important este ca în viitor astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Toleranţă zero înseamnă că instituţiile statului îşi vor face datoria în continuare şi vor constata cu exactitate ceea ce s-a întâmplat acolo. Deocamdată toleranţă zero înseamnă că am trimis către Parchet respectivul raport al Corpului de control", a mai spus Mircea Fechet.

Lista cu instalatorii validaţi să instaleze panouri fotovoltaice în programul Casa Verde a fost publicată miercurea trecută de Administraţia Fondului pentru Mediu, printre cele 500 de firme validate aflându-se şi cele reclamate că ar fi avut acces ilegal la datele personale ale participanţilor în program, anunţă sursa citată.

Bugetul total al programului Casa Verde 2023 se ridică la 1,75 miliarde lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb