Cât de rău merge războiul de agresiune in Ucraina pentru Rusia?

Cât de rău merge războiul de agresiune in Ucraina pentru Rusia?

Cătălin Avramescu
Editorial #Adevărul - prima victimă / 8 martie 2022

Cătălin Avramescu

Haideţi să facem comparaţia supremă. Cu frontul de Est, in cel de-Al Doilea Război Mondial. O încleştare titanică. Din punct de vedere al numerelor, nu poţi găsi nimic care să o depăşească. Pentru cei care au trecut prin acest război, termenul "iad" este cel mai frecvent menţionat.

Campania a durat din 22 Iunie 1941 până la 9 Mai 1945. Adică 1418 zile. In maşina de tocat carne au intrat zeci de milioane de soldaţi. Germania nazista şi aliaţii săi au pierdut, ucişi, circa 5,1 milioane de soldaţi. Adică 3596 de soldaţi pe zi. Sigur, unele dintre aceste pierderi au fost ale aliaţilor (România, Hungaria, Finlanda, Italia, plus diferite contingente precum cel spaniol). Sa zicem ca Germania a pierdut aproximativ 3000 de soldaţi pe zi. Pierderi care s-au dovedit absolut nesustenabile.

In aproape doua săptămâni de război, Rusia a pierdut mai mult de 11.000 de militari. Cifrele sunt greu de verificat, asa ca aproximăm. Asta revine la circa 1000 de militari ucişi, zilnic.

Acum avem o idee despre enormitatea campaniei lui VV Putin. Nu a ajuns la intensitatea din 1941-1945. Dar comparaţia o facem cu forte armate care au suferit pierderi apocaliptice. Trupele lui Putin pierd de 3 ori mai puţin, pe zi, decât trupele lui Adolf Hitler. Totuşi, asta însemna ca pierde trupe la un nivel extraordinar. Este greu de imaginat ca asa ceva poate continua mai mult de câteva săptămâni, in 2022. Sa nu uitam ca între 1941 şi 1945 URSS beneficia de ajutorul economic şi militar acordat prin Lend-Lease. Acum in Moscova multe carduri nu mai funcţionează.

Sa vedem ce va mai fi. Cifrele ne arată ca pierderile sunt deja un nivel foarte ridicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Problema este ca o parte vorbeste de "peste 11000 de militari " iar cealalta de " 450-500 militari ".Cand vezi mentionata doar cifra unei parti poti fi sigur de " impartialitate " autorului !

    1. Exagerari pe toate fronturile.

      Ma bucur ca pot exprima o opinie privind acest articol.Nu este moral sa numaram mortii dar daca o facem sa incercam sa nu confundam datele comunicate de catre beligeranti care fac parte din dezinformarea specifica razboiului hibrid cu realitatea de pe teren.

      Pierderile directe si indirecte pe care le va suferi Ucraina inclusiv pierderea elitelor productive care vor emigra catre tarile dezvoltate vor anihila aceasta tara.

      Actualul presedinte al Ucrainei este de fapt ostaticul unor grupuri ultranationaliste si este greu de crezut ca se va mentine in functie chiar daca marile puteri vor stabili in nou statu quo. Rusia va suferi pierderi economice considerabile dar dupa o perioada de carantina datorita resurselor uriase de vectori energetici si a umbrelei nucleare va reveni in circuitul international. Europa iese ciufulita din aceasta confruntare. 

      Trolea, cât va plătește mey acum? 10 ruble la postare? Pe MasterCard ?

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb