CĂTĂLIN DRULĂ: ''Dăm oficial startul lucrărilor pe A0 Sud lot 3 şi A3 Mihăieşti - Zimbor''

G.U.
Miscellanea / 1 iulie 2021

''Dăm oficial startul lucrărilor pe A0 Sud lot 3 şi A3 Mihăieşti - Zimbor''

Autorizaţiile de construire pentru lotul 3 (între DN 6 - Bragadiru şi A1) din autostrada de centură a Bucureştiului, semi-inelul sudic, şi pentru tronsonul dintre Mihăieşti şi Zimbor, autostrada Transilvania, au fost emise joi, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe Facebook, conform Agerpres.

"Două dintr-o lovitură. Astăzi am emis autorizaţii de construire pentru două proiecte care, odată finalizate, vor fi mană cerească pentru zona metropolitană a Bucureştiului şi inima Ardealului. În primul rând, avem autorizaţie de construire 'proaspătă', dată pentru lotul 3 (între DN 6 - Bragadiru şi A1) din autostrada de centură a Bucureştiului, semi-inelul sudic. Compania elenă care lucrează aici a făcut deja activităţi de pregătire a terenului (marcarea şantierului, drumuri de acces, arheologie, defrişare, deminare). Voi urmări îndeaproape lucrările şi voi face tot ce-mi stă în putere ca proiectul să rămână în grafic. Nu mai accept întârzieri cum s-a întâmplat cu finalizarea peste termenul contractual a proiectului tehnic", a scris Drulă.

Tronsonul va cuprinde nouă pasaje şi patru poduri, un nod rutier la intersecţia cu A1, o parcare de scurtă durată şi un spaţiu de servicii - ambele în oglindă, notează sursa citată.

"Conform contractului, lotul 3 (18 km) va fi finalizat în 2023 - an în care, de altfel, vreau să deschidem circulaţia pe întreaga secţiune de sud a A0. A doua autorizaţie de construire pe care am emis-o este pentru Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Mihăieşti şi Zimbor - primul din judeţul Sălaj", a adăugat ministrul.

Pe cei 13 km ai secţiunii din autostrada Transilvania se vor construi: un nod rutier la Zimbor, 11 poduri (2,2 km lungime totală), 21 de podeţe şi o parcare de scurtă durată (de-o parte şi de alta a drumului).

"Acest lot a fost licitat 'la pachet' cu unul învecinat, aflat deja în execuţie: Nădăşelu - Mihăieşti, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulţumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren. Cu bani din PNRR, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei), vrem să terminăm lucrările până în 2023", a mai notat şeful de la Transporturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb