Autorizaţiile de construire pentru lotul 3 (între DN 6 - Bragadiru şi A1) din autostrada de centură a Bucureştiului, semi-inelul sudic, şi pentru tronsonul dintre Mihăieşti şi Zimbor, autostrada Transilvania, au fost emise joi, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe Facebook, conform Agerpres.
"Două dintr-o lovitură. Astăzi am emis autorizaţii de construire pentru două proiecte care, odată finalizate, vor fi mană cerească pentru zona metropolitană a Bucureştiului şi inima Ardealului. În primul rând, avem autorizaţie de construire 'proaspătă', dată pentru lotul 3 (între DN 6 - Bragadiru şi A1) din autostrada de centură a Bucureştiului, semi-inelul sudic. Compania elenă care lucrează aici a făcut deja activităţi de pregătire a terenului (marcarea şantierului, drumuri de acces, arheologie, defrişare, deminare). Voi urmări îndeaproape lucrările şi voi face tot ce-mi stă în putere ca proiectul să rămână în grafic. Nu mai accept întârzieri cum s-a întâmplat cu finalizarea peste termenul contractual a proiectului tehnic", a scris Drulă.
Tronsonul va cuprinde nouă pasaje şi patru poduri, un nod rutier la intersecţia cu A1, o parcare de scurtă durată şi un spaţiu de servicii - ambele în oglindă, notează sursa citată.
"Conform contractului, lotul 3 (18 km) va fi finalizat în 2023 - an în care, de altfel, vreau să deschidem circulaţia pe întreaga secţiune de sud a A0. A doua autorizaţie de construire pe care am emis-o este pentru Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Mihăieşti şi Zimbor - primul din judeţul Sălaj", a adăugat ministrul.
Pe cei 13 km ai secţiunii din autostrada Transilvania se vor construi: un nod rutier la Zimbor, 11 poduri (2,2 km lungime totală), 21 de podeţe şi o parcare de scurtă durată (de-o parte şi de alta a drumului).
"Acest lot a fost licitat 'la pachet' cu unul învecinat, aflat deja în execuţie: Nădăşelu - Mihăieşti, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulţumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren. Cu bani din PNRR, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei), vrem să terminăm lucrările până în 2023", a mai notat şeful de la Transporturi.