CĂTĂLIN DRULĂ, DESPRE SCHIMBAREA CONSILIILOR DE ADMINISTRAŢIE DE LA COMPANIILE DIN SUBORDINEA MTI: ''Este o frenezie a deprofesionalizării''

G.U.
Politică / 19 octombrie 2021

''Este o frenezie a deprofesionalizării''

Schimbările la nivelul Consiliilor de Administraţie ale companiilor importante aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii din ultima perioadă reprezintă o frenezie a deprofesionalizării, mai ales în condiţiile în care mandatele erau interimare pe patru luni, iar oamenii revocaţi sunt profesionişti, a declarat astăzi, Cătălin Drulă, după audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, informează Agerpres.

Întrebat ce părere are despre aceste schimbări, Drulă a răspuns: "Da, este o frenezie a deprofesionalizării, nici eu nu o înţeleg, mai ales că, chiar dacă aceste mandate erau interimare - mandatele definitive pe patru ani eram în curs cu procedurile - erau mandate interimare de 4 luni, din care mai aveau câte 3, câte 2 luni, adică oamenii ăştia au fost revocaţi şi sunt foarte mulţi profesionişti din mediul privat care s-au trezit cu mandatele revocate".

"Cred că trebuie să oprim odată şi odată practica asta dăunătoare ale vechilor partide de a folosi Consiliile de Administraţie ca pe o sursă de sinecuri şi de control politic asupra acestor companii. Eu, cel puţin, am încercat cât am putut şi vă puteţi uita pe CV-urile oamenilor cu care am venit acolo, să faceţi orice fel de comparaţie, de la CEO's de companii, multinaţionale, la lideri de business din România, la oameni din banking. A fost un efort foarte mare. Cred că e un pic demotivant când vezi o astfel de politizare şi că modelul faimos 'Master în PDF' revine în forţă. E un pic păcat, cred", a adăugat ministrul propus pentru portofoliul de la Transporturi.

În ceea ce priveşte votul pe care Guvernul Cioloş urmează să îl primească miercuri în plen, Cătălin Drulă spune că USR şi-a asumat acest mandat de la preşedintele Klaus Iohannis ca pe un gest de responsabilitate, notează sursa citată.

"Nu le ştiu (şansele de a trece noul Guvern de plen - n. r.). Noi ne-am asumat acest mandat de la preşedintele României ca un gest de responsabilitate. Este o datorie pe care am înţeles-o ca pe o propunere serioasă. Am încercat o negociere cu forţele din fosta coaliţie. Ştiu că ei nu au propus, nici PNL nici PSD, partidele mari - noi suntem a treia forţă politică ca dimensiune - nu au propus premier. Ne-am asumat acest guvern monocolor, mergem în Parlament şi acolo se vede dacă avem sau nu susţinere mâine la vot", a spus el.

Cătălin Drulă a fost avizat pozitiv, marţi, pentru portofoliul de la Transporturi şi Infrastructură, de membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, primind 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi şapte abţineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb