CĂTĂLIN DRULĂ (USR): "E datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm sacrificiul din decembrie 1989, să veghem la apărarea democraţie"

M.C.
Politică / 21 decembrie 2022

"E datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm sacrificiul din decembrie 1989, să veghem la apărarea democraţie"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că este datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm sacrificiul din decembrie 1989 şi să veghem la apărarea libertăţii şi democraţiei câştigate, relatează Agepres.

"În primele ore ale dimineţii, în urmă cu 33 de ani, era finalizată proclamaţia Frontului Democratic Român de la Timişoara, ce avea să fie citită de la balconul Operei. Documentul cerea printre altele alegeri libere, libertatea presei, reforma învăţământului, eliberarea disidenţilor politici şi dreptul la manifestaţii. La Braşov şi Sf. Gheorghe începeau manifestaţii împotriva regimului comunist. La Sibiu, un grup de oameni cânta 'Deşteaptă-te Române', iar Nicu Ceauşescu ordona reprimarea protestului pe măsură ce oamenii se adunau mai mulţi şi mai mulţi", scrie liderul USR, pe Facebook.

El adaugă că pe 21 decembrie 1989 Revoluţia de la Timişoara a cuprins întreaga ţară, iar idealurile de libertate şi democraţie aveau să învingă dictatura.

"La Bucureşti, mitingul lui Nicolae Ceauşescu eşua şi semnalul pentru regimul comunist era deja clar: finalul era aproape. Apărea baricada de la Inter şi până la finalul zilei aproape 50 de oameni erau ucişi, peste 500 răniţi şi peste 1.000 arestaţi şi duşi la Jilava. Pe 21 decembrie 1989, Revoluţia de la Timişoara cuprindea întreaga Românie. Idealurile de libertate şi democraţie urmau să învingă în faţa scuturilor, gloanţelor şi blindatelor unui dictator. Este datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm niciodată sacrificiul din decembrie 1989 şi să veghem în fiecare zi la apărarea libertăţii şi democraţiei câştigate cu un preţ atât de mare", mai scrie Cătălin Drulă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte slab mesaj,

    asteptam macar idei constructive ptr. tara 

    În 89 niște securiști criminali au acaparat puterea cu ajutorul țărilor inamice României. Țări care azi dețin România.

    Prin înșelăciune și acțiuni subversive s-au folosit de nemulțumirea, (justificată de altfel) a populației și și-au TRĂDAT țara. Și-au omorât conducătorul ca pe un câine. Nu e coincidență că au decis ASASINAREA și acea penibilitate de așa-zis proces în ziua de Crăciun, zi în care s-a născut Mântuitorul, cea mai sfântă zi pentru mulți români. Ai zice aproape că a fost un ritual satanic...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb