Cătălin Predoiu: "Datele privind lipsa de încredere a cetăţenilor în administraţie indică profilarea unei tendinţe de ignorare şi nerespectare a legii"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2023

Sursa foto: facebook / Cătălin Predoiu

Sursa foto: facebook / Cătălin Predoiu

English Version

Statul eşuat despre care vorbea preşedintele Klaus Iohannis este o realitate cotidiană, dacă adăugăm la afirmaţia şefului statului şi declaraţia lui Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, care a spus, la două şedinte de lucru cu poliţiştii din teritoriu, că datele pe care le are la dispoziţie privind lipsa de încredere a cetăţenilor în administraţie indică profilarea unei tendinţe de ignorare şi nerespectare a legii.

"Datele pe care le avem la dispoziţie privind evoluţia criminalităţii, cele privind lipsa de încredere a cetăţenilor în administraţie şi instituţiile de impunere a legii, indică profilarea unei tendinţe de ignorare şi nerespectare a legii. Este o cerinţă socială urgentă de revitalizare a acţiunii structurilor poliţieneşti şi vă cer să creşteţi profesionalismul actului de aplicare a legii. Trebuie să privim realitatea în faţă, sunt cetăţeni care ignoră legea, unii sistematic, alţii în structuri de crimă organizate, ceea ce este inacceptabil. Acest fenomen are drept una dintre cauze scăderea - în unele inspectorate şi de către unii poliţişti - exigenţei şi deontologiei profesionale. Faţă de astfel de situaţii, voi face uz de toate competenţele mele legale pentru a înlătura aceste realităţi instituţionale", a afirmat Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă transmis, ieri, de Ministerul Afacerilor Interne.

Declaraţia a fost făcută în cadrul a două şedinţe de lucru pe care le-a avut, alături de secretarul de stat Bogdan Despescu, cu persoanele din conducerea structurilor de ordine publică din judeţele Alba şi Arad.

Cătălin Predoiu a precizat că actul poliţienesc prefigurează actul de justiţie, iar obligaţia poliţistului este "să acţioneze în mod legal, fără alte interferenţe, cu pasiune, cu fler, cu integritate şi fără teamă".

"Datele privind evoluţia criminalităţii şi nivelul scăzut de încredere al cetăţenilor în administraţie şi instituţiile de impunere a legii au condus la concluzia că este necesară o revitalizare a structurilor poliţieneşti", arată ministrul Afacerilor Interne.

Cătălin Predoiu a punctat câteva principii care trebuie să guverneze activitatea forţelor de ordine: neutralitate politică - în sensul că aplicarea legii nu trebuie influenţată de factori politici, ci trebuie să se bazeze pe respectarea strictă a legii -, egalitate în faţa legii - ceea ce presupune că indiferent de statutul social sau situaţia financiară a cetăţenilor, legea trebuie aplicată fără nicio discriminare sau favoritism -, integritate şi reconstruirea încrederii în relaţia dintre poliţie şi cetăţeni.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Ce egalitate in fata legii? Ati vazut cand l-a oprit pe procurorul "stiti cine sunt eu" hodniceanu, pt ca a depasit, fara sa semnalizeze o masina de politie care mergea cu 70 prin localitate. ce s-a intamplat mai departe, noaptea mintii. acum cei doi politisti au dosar penal.

    In US a prins-o pe Paris Hilton bauta la volan si a primit parnaie.  

    Despre ce incredere sa vorbim in Romnaia , unde dc ai bani scapi si de politie si de judecattorie, vezi atatea cazuri de mari hoti prescrise . Si dc n-ai bani, pfff ai incurcat-o si dc doar vinzi niste patrunjel ilegal.

    1. Emanatii din politica, administratie si clanurile lor (+ mafiile) sunt primii care nu respecta legile si tot ei sunt cei care nu patesc nimic pentru ca ignora legile.

      Astia chiar ne cred prosti de ne arunca in fata lozinci de felul asta. 

      Statul la stat. Timpul trece și s-a ajuns de la instituții „inutile” cu angajați plătiți degeaba și „le desființăm”, la mai „analizăm”

      „Trebuie să desființăm instituții cu totul”, spunea pe un ton grav premierul Marcel Ciolacu în timp ce ororile din azilele groazei ieșeau la iveală. A trecut timpul, scandalul s-a stins iar autoritățile și-au dat seama că nu știu prea bine ce instituții trebuie să desființeze. Așa că, tonul reformist al premierului s-a tranformat într-o banală „analiză” care se face la Ministerul Muncii.

    Nu Predoiule. Este exact invers. Oamenii dispretuiesc legea dupa ce voi, politicienii, judecatorii, procurorii, politistii ati aplicat-o defectuos si intotdeauna in favoarea infractorilor. Putini oameni si-au aflat dreptatea in Romania dar au constatat cu stupoare ca tot felul de bombardieri, membri de partid, politicieni, ministri, functionari publici, au fost absolviti de crime, delapidari, furturi, abuz in serviciu, contracte defectuoase in de favoarea tarii, spaga. Voi intre voi v-ati ajutat sa iesiti basma curata din toate combinatiile. Consecinta este normala: oamenii nu mai au incredere in lege si in cei care o aplica. Mars!

    1. Corect.

    Asta nu e " Predoiu , viclean copil de casa al mafiei pesediste"?

    Angel Călin, managerul spitalului din Botoşani, fost lăcătuş mecanic, fără nicio experienţă în domeniul sanitar, a fost demis din funcţie de Consiliul Judeţean Botoşani, acelaşi consiliu care îl numea în urmă cu nicio lună pe această poziţie. Demiterea vine la câteva zile după ce o tănâră mămică a murit în acest spital, aşteptând timp de 7 ore ca un medic să îşi facă meseria şi să îi ofere tratament. Nu a primit nicio îngrijire medicală, într-un spital cu 110 paturi pe ginecologie şi 10 medici ginecologi, ce primesc lunar salarii nete de 10.000-18.000 lei lunar.

    Un spital unde una din şefele de secţie de pe ginecologie, cu un salariu de 16.000 lei net lunar, are la ora 14 consultaţii în cabinetul privat. 

    Înainte să fie demis, Angel Călin anunţa că personalul medical de gardă, care trebuia să se ocupe de tânăra mămică Alexandra, a fost suspendat. 

    Raportul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani după controlul realizat la Spitalul Judeţean Botoşani, în care o tânără de 25 de ani a murit, arată indiferenţa medicilor şi a personalului din spital, care timp de 7 ore nu au acordat niciun fel de îngrijire medicală pacientei. Tânăra de 25 de ani a solicitat în mai multe rânduri intervenţia medicilor, acuzând „dureri groaznice“, potrivit mesajelor făcute publice de familia sa după tragedie. Niciun medic nu a răspuns rugăminţilor pacientei, iar medicul de gardă nu a intervenit. 

    Spitalele de stat, care înghit anual de la Casa de Sănătate 13 miliarde de lei (2,8 miliarde de euro) şi unde medicii câştigă peste 10.000-15.000 de lei lunar net, au devenit în anumite judeţe doar "o gaură neagră", o sursă de venituri pentru manageri numiţi politic, pe care nu îi recomandă nimic pentru sistemul sanitar şi chiar o „capcană” pentru pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale.

    NU DAI PLICU, MORI, D---RCULUI 

    1. Stai asa ca urmeaza acum noi contributii la stat ca sa aiba si mai mult de "cheltuit", adica de furat si de risipit imputitii astia.

    Incep sa se teama de "dezobiedienta civila" in stil Henry David Thoreau.

    1. atat timp cat granitele sunt deschise nu au motiv sa se teama. romanul prefera sa emigreze.

      vor incerca o "repopulare" a la basescu pentru a avea un buffer contra rusilor, dar slabe sanse, sporul populatiei negativ este evident. Minciuna cu cei 19 milioane de romani se v-a destrama repede. 

      Aparent se tem, dar da, nu au motive sa se teama.

      Corect, atmosfera este foarte relaxata in Romania, lucrezi 3 luni afara, te intorci cu 5-6k euro si traiesti relaxat alte 9 luni in Romania. 

      Nu cred ca au treaba rusii cu noi, doar sa fie extrem de provocati de yankei si sa intre all-in.

      Deocamdata e doar un razboi strategic si propagandistic. 

      musiu Thoreau nu era vrednic sa fie om cu drepturi depline, pentru ca a fost un visator si un raspanditor de dezinformare

      acuma, ca nu zic doar despre el, da, nesupunerea civica merge, dar trebuie sa fie generalizata, alftfel esti un fraier 

      chestia e ca daca stii ce faci si conduci, ignori de nusupusii civic si ii ingradesti si ii sicanezi continuu 

      asa ca e cu dus si intors

    Voi sunteți capii mafiei organizate.Cu voi este mafia mana in mână, nu cu cetățenii care plătesc taxe că să furați voi.Fiecare instituție de stat s-a transformat într-o mafie organizată.Peste tot se fura sau nu se respecta legea.Acesta este sistemul care va place și va convine.Pentru el ați trădat.Restul e gargara.

    The beatings will continue until morale improves!

    Intr-o primavara, dupa o iarna f grea am ramas fara lemne. Frig ploi zilnic. Sa cumperi lemne nici o sansa fiind toate ude si eu cu centrala din aceea cu gazeificare. La dedeman, lemne uscate la niste scoruri astronomice. Bine zic, calorifer, si sac de dormit 2 saptamani, si supravietuim.

    A doua zi dimineata, in curte, 2 roabe de lemne. chiar suficient pana la primavara. De la un vecin, politist. Nu i-am cerut, nu i-am zis nimic. Si nici n-a vrut sa i le dau inapoi. Niste fructe din gradina a primit la schimb si "suntem chit".  

    Desi sistemul e puitred, sa nu generalizam. Mai sunt si poilitisti de treaba, odata am trecut pe rosu la calea ferata si m-au lasat fara a-mi lua carnetul pt ca le-am spus ca cu masina lucrez, si voi muri de foame(adevarul).Mai sunt si doctori de treaba nespagari sper(n-am intalnit, ca n-am fost prin spitale, dar cred ca sunt). Mai sunt si judecatori ok. cunosc un judecator si un procuror, femeie, ambii in viata de zi cu zi f de treaba, ma indoiesc ca la job is altfel. etc. Avem si oameni calumea in sistemul bugetar, dar si multe petarde.

    M-am gandit sa scriu si un comentariu pozitiv, ca nu e totul negativ. 

    1. Poate ca era mai bine sa iti fi luat carnetul pentru ca alta data sa nu mai treci pe rosu si sa sfarsesti tragic. Mai mult bine ti-ar fi facut daca ti-ar fi luat carnetul pentru ca asa poate te-ai fi lecuit de prostie si nu ai mai fi pus in pericol, alta data, persoana ta si calatorii din tren.

      Poate ca pana la urma vor intelege si prostii ca avem reguli ca sa compenseze lipsa de bun simt si sa ne civilizeze si ca ele sunt in folosul nostru.

      In aparenta si tanarului drogat i-au facut un bine ca i-au tolerat lipsurile si nu i-au luat permisul uite unde s-a ajuns apoi. Doar prima parte este pozitiva in comentariul tau.  

      pfff.iote s-a gasit si capra moralista. voi n-ati gresit niciodata in viata voastra asa-i? la linia ferata am stat minute si n-a venit nici un tren. m-am asigurat ca nu vine trenul si apoi am trecut. si tocmai pt ca m-au iertat atunci n-am mai trecut altadata. desi crede-ma de exemplu in polonia se pune rosu, si in 2 minute vine trenul, apoi se ia rosu si bye. la noi se pune ropsu, stai de-ti vine rau, pana apare si trenul, si dupa ce a trecut trenul mai stai 5 minute sa nu.. te ia vantul.

      a si cat am stat si-am parlamentat cu politistii, minute bune, inca nu a aparut trenul. erau chiar in spatele meu, au vazut ca am stat, au vazut ca n-a venit si n-a venit, si ca m-am asigurat ca n-am intentii sinucigase. deci nu eram un pericol pt nimeni.

      pe cand d-l cu drogurile in masina poate ca a dat test cu spagotestul si l-a luat(preluata) 

      "te-ai fi lecuit de prostie", nu ma cunosti , nu te cunosc si, de ce ma tragi de sireturi?

    Care incredere Predoiu ? Nu voi faceti legile, nu voi trimiteti toate pilele de partid in functiile publice ? Asta e consecinta faptelor voastre de 30 de ani incoace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb