CCIB ŞI INSTITUTUL HORIA HULUBEI Prima misiune economică românească la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară

Elena Deacu
Companii / 27 mai 2015

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" (IFIN - HH), a organizat la sfârşitul lunii mai prima vizită a unei delegaţii de firme româneşti la CERN, Geneva.

România participă ca observator la CERN, una dintre cele mai mari organizaţii europene de cercetari fundamentale, urmând ca în acest an Consiliul organizaţiei să ia decizia ca România să devină al 22 - lea stat membru al acestei prestigioase instituţii. CERN are un sistem propiu de achizitii publice, adresandu-se in acest sens ţărilor participante, scopul misiunii economice fiind o mai bună cunoaştere a necesităţilor organizaţiei internaţionale, precum şi o apropiere a ofertei româneşti de nevoile de aprovizionare ale CERN cu bunuri şi servicii.

Misiunea economică a inclus 28 reprezentanţi atât ai mediului de afaceri cât şi ai unor institute de cercetare dezvoltare din România.

Delegaţia română a fost salutată de profesorul Rolf Heuer, director general CERN şi de E.S. Maria Ciobanu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar la Misiunea Permanentă a României pe lângă Oficiul ONU de la Geneva şi organizaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia, în cadrul unei festivităţi speciale la sediul CERN.

"Organizarea primei misiuni economice la CERN a fost o provocare pentru CCIB şi confirmă intenţia noastră de a colabora în continuare cu IFIN - HH pentru a aduce tot mai aproape cercetarea ştiinţifică de industrie şi de a valorifica economic cât mai eficient rezultatul acestei cooperări" a spus profesorul universitar dr. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB în alocuţiunea sa.

Profesorul dr. Nicolae Victor Zamfir, director general IFIN-HH, copreşedinte al Comitetului România - CERN, a evocat excelenta cooperare între cele două organizaţii, aportul cercetătorilor români la diversele programe internaţionale de cercetare, precum şi drumurile care se deschid pentru cercetarea şi industria românescă în perspectiva trecerii ţării noastre de la statutul de observator la cel de membru cu drepturi depline.

Pe durata vizitei, delegaţia română s-a întâlnit cu Dr. Rudiger Voss, şeful Diviziei Relaţii Internaţionale a CERN şi cu Anders Unnervik, şeful Diviziei de Achiziţii CERN. Au avut loc circa 60 întâlniri B2B între reprezentanţii firmelor româneşti participante la misiune şi specialiştii diverselor ateliere şi sectoare din CERN responsabili pentru achiziţii de produse şi servicii necesare funcţionării şi realizării programelor.

Delegaţia română s-a bucurat de sprijinul conducerii şi colaboratorilor Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul ONU de la Geneva şi organizaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia, atât în faza de organizare a misiunii cât şi pe parcursul desfăşurării acesteia.

În marja deplasării, prof. univ. dr. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, s-a întâlnit cu E.S. Anca Opriş, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Elveţia. Au fost abordate aspecte ale posibilei implicări a CCIB în programele organizate de ambasadă pentru promovarea şi dezvoltarea schimburilor comerciale şi cooperării economice româno - elveţiene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb