CE a blocat 144 milioane euro din programele de competitivitate şi mediu ale României

Alexandru Costea
Fonduri Europene / 12 mai 2015

României i-au fost blocate fonduri europene de 144 de milioane de euro de către Comisia Europeană (CE), din cauza unor suspiciuni de nereguli în programele operaţionale Competitivitate economică şi Mediu, conform datelor furnizate azi de Executivul European, potrivit HotNews.

La solicitarea HotNews, Comisia a transmis: "Sumele care au fost blocate de Comisie ca urmare a întreruperilor care au afectat programele operaţionale Competitivitate şi Mediu (2007 - 2013) sunt în jur de 144 milioane de euro. Plăţile au fost întrerupte pentru priorităţile 3, 4 (tehnologia informaţiei şi comunicaţii, precum şi energie) şi pentru o parte din prioritatea 1 (sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii) a programului operaţional Competitivitate şi pentru priorităţile 5 şi 6 (prevenirea riscurilor naturale şi asistenţă tehnică) ale programului operaţional Mediu".

Pe Axa prioritară 3 - IT&C a Programului de competitivitate economică (POSCCE) executivul european a decis încă din decembrie 2014 întreruperea decontării cheltuielilor efectuate de România în proiectele europene, iar pentru axele prioritare 4 şi 1 ale POS CCE, precum şi pentru axele 5 şi 6 din POS Mediu întreruperile au apărut mai recent, de la începutul lunii aprilie 2015.

Cauzele variază de la suspiciuni de fraudă comisă de unii dintre beneficiari până la incapacitatea de verificare a autorităţilor române (autorităţile de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene, organismele intermediare din ministere de linie).

"În cazul programului operaţional Competitivitate au fost identificate probleme în ceea ce priveşte sistemele de verificare a procedurilor de achiziţii publice şi eligibilitatea beneficiarilor, precum şi suspiciuni de fraudă. În cazul programului operaţional Mediu au fost identificate probleme în ceea ce priveşte sistemele de verificare a procedurilor de achiziţii publice, precum şi suspiciuni de fraudă", mai notează Comisia Europeană.

"Autorităţile române au trimis răspunsuri generale în legătură cu prioritatea 3 (ICT) a programului operaţional Competitivitate în februarie şi la sfârşitul lui aprilie. Comisia a transmis comentarii la aceste răspunsuri. Autoritatea de management mai are de efectuat verificările solicitate de Comisie şi de demonstrat că exercită un control eficient asupra organismelor intermediare", mai arată Comisia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb