CE OLTENIA, DESPRE CARIERELE DE LIGNIT DIN GORJ: "Aşa-zisul dosar de infringement din partea CE este, de fapt, o scrisoare informală"

V.B.
Companii #Energie / 5 decembrie 2014

Numărul de înregistrare despre care ONG-urile Bankwatch şi Greenpeace susţin că aparţine unui dosar de infringement al Comisiei Europene împotriva ţării noastre privind carierele de lignit din Gorj este, de fapt, al unei scrisori informale pentru culegerea de informaţii şi eliminarea eventualelor neînţelegeri, pentru a fi evitată începerea procedurii de infringement, anunţă reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia.

"Bankwatch şi Greenpeace au iniţiat un număr de 16 acţiuni în instanţă care au avut ca obiect suspendarea unor decizii pentru scoaterea definitivă din Fondul Forestier Naţional a unor suprafeţe de teren aflate în proprietatea privată a CE Oltenia, precum şi pentru defrişarea vegetaţiei forestiere de pe acestea. Dintre acţiunile înaintate, 15 au soluţii definitive şi irevocabile în favoarea CE Oltenia. Hotărârea Tribunalului Bucureşti, din iulie 2014, nu este definitivă şi nu a fost comunicată CE Oltenia pentru a putea formula recurs", transmit oficialii complexului, într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Complexul Energetic Oltenia mai relatează că, în continuare, există o serie de paşi ce trebuie urmaţi: statul membru are posibilitatea să-şi transmită observaţiile Comisiei Europene (ca răspuns la scrisoarea primită), iar Comisia Europeană dă un aviz motivat dacă este de acord cu răspunsul primit de la statul membru. Dacă acesta nu se conformează măsurilor precizate în aviz, Comisia Europeană sesizează Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene pentru începerea procedurii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb