CEC Bank a atras peste 162 milioane euro de pe pieţele internaţionale, prin obligaţiuni eligibile MREL

F.D.
Bănci-Asigurări / 16 noiembrie 2023

CEC Bank a atras peste 162 milioane euro de pe pieţele internaţionale, prin obligaţiuni eligibile MREL

CEC Bank a atras 162,6 milioane de euro prin suplimentarea emisiunii lansate în februarie 2023, scadentă în februarie 2028, cu un nou plasament de obligaţiuni senior non-preffered eligibile MREL. Emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori raportat la volumul indicat iniţial de "100 milioane euro (estimat)", iar între investitori se numără bănci, companii, fonduri de pensii, administratori de active şi firme de asigurări, conform unui comunicat de presă al băncii.

"CEC Bank dovedeşte încă odată că este atractivă pentru investitorii instituţionali, chiar şi într-un context de piaţă marcat de incertitudini, atât din punct de vedere macroeconomic, cât şi din punct de vedere geopolitic. Pentru noi este o confirmare a faptului că strategia de transformare a băncii şi rezultatele financiare solide obţinute au ajutat la susţinerea încrederii şi interesului investitorilor. Suntem la un nivel foarte confortabil în ceea ce priveşte cerinţele de capital, iar redeschiderea emisiunii deja existente de la începutul acestui an are şi rolul de a îmbunătăţi lichiditatea instrumentelor emise de bancă în piaţa secundară. În prioada următoare vom continua să ne concentrăm pe planurile noastre de dezvoltare, de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească", a declarat Bogdan Neacşu, Director General al CEC Bank.

Având în vedere succesul emisiunii de debut din februarie 2023 şi interesul ridicat, manifestat de investitorii instituţionali, CEC Bank a redeschis emisiunea din februarie ajungând la un volum total de 281,9 milioane EUR, tragerile cumulate în cadrul Programului EMTN ridicându-se acum la aproximativ 414 milioane EUR. Fondurile sunt destinate consolidării bazei de capital a CEC Bank, oferind un buffer confortabil pentru realizarea planurilor sale ambiţioase în sprijinul pieţei locale.

Obligaţiunile denominate în EUR au fost emise conform Prospectului de bază al programului EMTN ce permite trageri în volum total 600 milioane EUR (aproximativ 3 miliarde lei), aprobat pe 21 decembrie 2022 de către Commission de Surveillance de Secteur Financiere (CSSF) Luxemburg, cu suplimentarile ulterioare.

Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg şi la Bursa de Valori Bucureşti.

CEC Bank S.A. a mandatat Grupul Citi, Grupul Erste şi Grupul Raiffeisen Bank International în calitate de Joint Bookrunners şi Raiffeisen Bank România S.A. cu rolul de Co-Manager pentru emisiune. Casa de avocatură Dentons a asigurat consultanţa juridică a emitentului iar Joint Bookrunner-ii au fost consiliaţi de Casa de avocatură Clifford Chance, prin birourile din Bucureşti şi Frankfurt.

"O tranzacţie remarcabilă a CEC Bank, care surmontează din nou condiţiile dificile de piaţă, susţinută de cererea internă. Grupul Raiffeisen Bank International este onorat să fie partenerul CEC Bank atât pe pieţele internaţionale de capital, cât şi pe cele locale", a spus Zoltan Toth, director, DCM FIG Origination CEE, Grupul Raiffeisen Bank International.

"Am atras 162,6 milioane EUR prin ordine de la investitori locali şi internaţionali, ceea ce a condus la o tranzacţie de succes, depăşind ţinta iniţială de volum a emitentului. A fost o plăcere pentru Grupul Erste să partipe în calitate de Joint Bookrunner la această tranzacţie de referinţă", a spus Maxim Boersig, Vice President, Debt Capital Markets, FI & SSA Origination, Grupul Erste.

"Mulţumim clientului nostru, CEC Bank, pentru că a ales compania noastră să îi asiste în tranzacţii importante pe piaţa de capital. În urma selecţiei de către CEC Bank pentru realizarea programul inaugural EMTN şi după succesul tranzactiilor de debut, suntem încântaţi că am putut contribui din nou la consolidarea puternică a prezenţei CEC Bank pe pieţele de capital. Această ultimă tranzacţie demonstrează, de asemenea, încă o dată puterea deosebită a echipelor multi-jurisdicţionale ale Dentons în gestionarea mandatelor complexe pe pieţele de capital transfrontaliere, combinând atât experienţa de prim rang pe pieţele internaţionale de capital, cât şi cunoştinţele de neegalat în jurisdicţiile cheie implicate", au spus Loredana Chitu şi Oliver Dreher, Parteneri, Dentons.

"Suntem încântaţi că am contribuit la o altă emisiune de obligaţiuni de succes în cadrul programului EMTN al CEC Bank. O echipă de avocaţi din birourile noastre din Frankfurt şi Bucureşti au consiliat băncile intermediare, în linie cu abordarea noastră One Europe", au spus Madalina Rachieru şi Sebastian Maerker, Parteneri, Clifford Chance.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O banca cu cea mai slaba securizare a conturilor bancare si cu cel mai mare dezinteres pentru deponenti.

    Bravooo... ati reusit sa-i pacaliti si pe altii ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb