CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 - 25 IULIE Impact Developer & Contractor, printre performerii bursei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 iulie 2019

Impact Developer & Contractor, printre performerii bursei

Înregistrând o apreciere de 3,36%, în intervalul 18 - 25 iulie, faţă de moneda euro, acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP) se situează pe poziţia a doua în topul celor mai rentabile titluri tranzacţionate în piaţa principală a Bursa de Valori Bucureşti (BVB), într-o perioadă în care cotaţiile acţiunilor bursei noastre au cunoscut în mare parte scăderi.

Este un parcurs ce a apărut în contextul în care, în data de 18 iulie, după încheierea şedinţei de tranzacţionare, emitentul a anunţat că va demara, începând cu 22 iulie, un nou program de răscumpărare pentru cel mult zece milioane de acţiuni IMP, echivalentul a 3,6% din societate.

Preţul de achiziţie al acţiunilor în cadrul programului de buy-back va fi cel din piaţă, dar nu mai mic de 0,6 lei/titlu şi nu mai mare de 1,5 lei/ti-tlu.

În cadrul operaţiunii de piaţă, care este intermediată de Swiss Capital, Impact Developer & Contractor nu va putea achiziţiona într-o singură şedinţă bursieră mai mult de 67.482 de acţiuni, respectiv maxim 25% din volumul mediu zilnic tranzacţionat în luna iunie 2019.

O parte din titlurile răscumpărate vor fi alocate angajaţilor şi adminis-tratorilor companiei, restul urmând a fi anulate pentru reducerea capitalului social al dezvoltatorului imobiliar.

Piaţa a reacţionat, în şedinţa din 19 iulie cotaţia emitentului înregistrând un salt de 4,46%, până la 1,17 lei, pe fondul unui volum de 50.127 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 31.360 de unităţi, aceasta fiind cea mai bună evoluţie a titlurilor IMP din intervalul avut în vedere.

Pentru celelalte şedinţe bursiere din perioada 18 - 25 iulie, cotaţia IMP a o oscilat între o scădere de 3,42%, apărută în şedinţa din 25 iulie şi o creştere de 0,85%, consemnată în data de 23 iulie, în toate cazurile volumul înregistrat situându-se sub media ultimei luni de tranzacţionare.

La finalul lunii iunie, emitentul a anunţat că proiectul Luxuria Domenii Residence intră în faza a doua de dezvoltare, faza de locuinţe personale, ce cuprinde 268 de apartamente, 296 locuri de parcare subterane şi zece grădini tematice/spaţii verzi intinse pe o suprafaţă de 2.500 mp, ce are ca termen de execuţie şi livrare trimestrul al treilea din 2020.

După primele trei luni ale anului, Impact Developer & Contractor a obţinut, la nivel individual, un profit net de 12,829 milioane de lei, faţă de o pierdere minoră înregistrată în aceeaşi perioadă a anului anterior. Veniturile din vânzări au fost în sumă de 50 milioane de lei, mai mult decât triple faţă de cele din primul trimestru al anului trecut, susţinute atât de creşterea vânzărilor de apartamente din proiectul Greenfield Băneasa Residence, cât şi de creşterea preţului mediu de vânzare al apartamentelor.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,05% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,24% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

La ultima cotaţie a titlurilor IMP din data de 25 iulie, valoarea de piaţă a emitentului la BVB se ridica la circa 314 milioane de lei.

Pe prima poziţie în topul randamentelor acţiunilor tranzacţionate în piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, în intervalul 18 - 25 iulie, se află titlurile Erste Group Bank (EBS) a căror cotaţie s-a apreciat cu 3,8%, în raport cu moneda euro, podiumul fiind completat de acţiunile SIF Moldova (SIF2), al căror preţ s-a apreciat cu 1,71%, în intervalul menţionat.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,59%, în perioada 18 - 25 iulie, iar indicele BET--XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale pieţei noastre de capital, a coborât cu 0,53%, în aceeaşi perioadă de raportare.

Din cadrul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie din intervalul 18 - 25 iulie a fost bifată de titlurile SIF2.

Ponderea societăţii de investiţii cu sediul în Bacău în indicele financiar este de 19,6%, în timp ce în cazul indicelui extins, importanţa SIF2 este de numai 3,66%.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la bursa noas-tră, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,74%, în intervalul 18 - 25 iulie.

Cu un avans de 1,13%, acţiunile Nuclearelectrica (SNN) reprezintă titlurile cu cel mai bun parcurs din cadrul principalului coş de acţiuni al pieţei noastre de capital.

Poderea producătorului de energie nucleară în indicele BET este de doar 1,79%.

Topul fondurilor de investiţii, din intervalul 17 - 24 iulie, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, ce au raportat o creştere de 1,92%.

Unităţile fondului BT Euro Clasic au avut un plus de 1,28%, în timp ce aprecierea titlurilor OTP Euro Premium Return a fost de 0,7%.

Cotaţia aurului a urcat cu 1,31%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a crescut cu 0,23%, în intervalul 18 - 25 iulie.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,01%, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,26%, în perioada de raportare menţionată.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a coborât cu 5,8%, în intervalul menţionat.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 14:00, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 9.800 de dolari.

Tot vineri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 175,02 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb